Kb. hogyan fognak változni a lóárak?
Az egy dolog, hogy a lovat nem papírban mérik, de ha már megveszem legyen neki lóútlevele (amit ugyebár kötelező kiváltani, de lovak felének még nincs meg), illetve legyenek rendben az oltásai.
200 ezerért is lehet jó lovat venni, de nagyon sok mindent figyelembe kell venni, és sok lovat kell kipróbálni.
Főleg tél vége felé éri meg lovat venni.
Mindenféle áron lehet kapni, kérdés hogy milyet akar az ember? Egy megbízható jó hobbiló nem magától olyan, hanem attól, hogy egy erre alkalmas lovas megveszi az alapanyagot (a csikót vagy az elrontott lovat) valamennyiért, aztán azt tartja, eteti, és rengeteg-rengeteg munkát beletesz, hogy aztán mikor már sikerült be- vagy átlovagolni, lenyugtatni, és általában készre, jóra megcsinálni, eladja. Gondolj csak bele, mondjuk vette 150 ezer Ft-ért, és dolgozott vele másfél évet, a ló ezalatt evett, oltásokat, féreghajtót kapott, netán egyéb orvosi költsége is volt, körmölni és patkolni kellett - már akkor legalább 500 ezer Ft-ért kell adnia, ha csak bukni nem akar rajta. És akkor a saját munkájáért még nem is kapott semmit, csak az térült meg, amiért neki is fizetnie kellett.
De szerintem nem érdemes ezen spórolni, inkább jó lovat, jó helyről, ahol garanciát is vállalnak rá, mint olcsót ki tudja, honnan, hogy aztán sorra derüljenek ki a problémák.
Remélem, tudtam segíteni, és bocs a kismonológért, csak valamennyire a szakmában vagyok, én is ebből élek, és így személyesen érint. x)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!