Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hangyafarm, lehetséges ez? Ha...

Hangyafarm, lehetséges ez? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Üdv!Azon gondolkoztam,hogy majd nyáron(ami persze még jóval odébb van :D)csinálok 1 "hangyafarmot",a következő lenne az elképzelésem.:Szóval 1 akváriumot természetes földdel megtölteni,vetnék bele fű magot,raknék bele követ majd jönnének a hangyák.Na igen,de ugye elvileg kéne nekik 1 királynő és xy mennyiségű munkás (a munkás nem gond csak a királynő)Ezt honnan vagy pedig,hogyan tudnám beszerezni?És munkásból kb. hány darab kell az elején?Amúgy a hangyákat még először cukorral,illetve saját magam fogott rovar tetemekkel etetném s később szoktatnék közéjük egyéb rovarokat,ja és az akvárium kint az udvaron lenne (kertes házban élünk)
2010. nov. 11. 19:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én olyat láttam, hogy terráriumba alulra vékonyan földet tettek, bele egy hangyától hemzsgeő fatörzs darabot. A hangyákat méz/májkrém keverékével vagy mézes tonhallal etetik, és naponta permetezik vízzel, a nedvességet a földből szívogatják ki. De mindent kirágnak, és kis helyen is kiférnek, szóval fedd le alaposan a terrát. Királynő szerintem nem feltétlenül kell, ha vannak peték a fatörzsben, talán nevelnek maguknak újat belőle.
2010. nov. 11. 22:53
 12/15 anonim ***** válasza:
A zselés hangyák nem szarnak?
2010. nov. 12. 08:49
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen, nekem volt így, kint, de megtanultak kiszökni, viszont visszajártak. Szval az üvegben volt a boly, de a tetemeket pl. kihordták a kertbe egy helyre aztán hazasétáltal az üvegbe. Egyszerűen kiástam egy bolyt és beleraktam földestül, királnyőt sose láttam de biztos volt mert működött egy nyáron át. Ja és mindenfélével lehet etetni, ne csak cukorral meg rovarokkal, kenyérmorzsától kezdve sajtig, gyümölcsökig próbálhatsz mindenfélét.

Lehet olyat is csinálni h gipszel kiöntesz 2 üveglap közét és abba vájják majd a járatukat, de boltban árulnak elég drágán formikáriumot(asszem az a neve), ami átlátszós anyag, a hangya abba fúrja a járatokat és így az egész látszik+az a kajájuk is-

2010. nov. 12. 11:27
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket :)
2010. nov. 12. 16:58
 15/15 Baromfifarm ***** válasza:
Nézd meg ezt az oldalt. Ezen tudsz venni formikáiumot és hangyakirálynőt és eszközöket a hangyatartáshoz. Ez Magyarország 1etlen hangyászata: antsite.eu
2022. máj. 22. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!