Hogy lehet megtanítani egy lónak hogy adja fel a lábát és ne akarja elhúzni?
Fúú ez jó kérdés ...
Igazából én sem tudom, mert csak olyan lovakkal volt dolgom, akik adják...
De talán ha elakarja venni vagy húzni a lábát akkor ne engedd neki, és ha többször gyakoroljátok lehet lesz eredménye. :D
Én olyat is láttam, hogy közben kapott valami fincsit... de nem volt annyira jó ötlet, mert később követelte, és még nehezebb volt fölvenni a lábát.
Én azt próbálnám meg, hogy fölveszem, és akárhogy húzkodja, nem eresztem, rászólok, ilyesmi.
Nekem inkább azzal gyűlt meg a bajom, ha direkt ránehezedett a packa. (Mondjuk ez idősebb, háklis ló volt.)
Hajrá! :)
Kösd ki lazára, simítsd végig a lábát. Minden lónál jön ilyenkor egy reakció, általában az hogy vagy megemeli vagy odébblép. Ilyenkor dicséret. Na ezzel elszórakozhatsz egy darabig.
Annyi a lényeg, ne bántsd érte, hisz még csak 3 éves, és ha felvetted a lábát, sose akkor rakja le amikor ő akarja.
Egyébként körmölve se volt még soha?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!