Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Annak mi az oka hogy bizonyos...

Annak mi az oka hogy bizonyos állatok betegségeket terjesztenek? Köze van az életmódjukhoz ennek, hogy valamelyek csatornákban élnek, mindent összejárkálnak, stb?

Figyelt kérdés
A rágcsálókra gondolok, például a patkányokra, egerekre. A macskák csak akkor veszélyesek ha mélyen a húsodba karmolnak, de a kutyaharapás sem veszélytelen. Meg ott vannak a szúnyogok, ők hordozhatják a maláriát például. Kizárólag csak azok lehetnek az okok, amiket fentebb írtam? De biztosan vannak még ilyen betegségterjesztők más állatfajtákban is. Remélem nem kérdezek nagy hülyeséget.

tegnap 22:22
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Mondok jobbat. Tudod,milyen veszélyes az ember harapása? Rengeteg baktérium van a szánkban! Nagyon komoly fertőzést okoz egy mély harapás!

Engem egyszer fejlesztésen felkaron harapott az autista lányom. A gyógypedagógusok kórházba akartak küldeni ! Végül egy komoly fertőtlenítéssel megúsztam a dolgot szerencsére.

A kérdésedre a válasz az,hogy az állatok és az emberek testén/testében milliónyi-milliárdnyi baktérium él.

Ott nem okoz gondot,ahol él. De véráramba jutva nagyon komoly fertőzésekhez vezethet.

Vegyünk egy egyszerű példát: a széklet tartalmaz e. coki bacit. Nincs bajod tőle. De ha a húgycsőbe kerül, olyan kínod lesz, hogy megemlegeted.

tegnap 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!