Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miben tartsam kezdetben az...

Miben tartsam kezdetben az óriáscsigát?

Figyelt kérdés
Kaptam óriáscsigát ami mégcsak köröm nagyságú. Gondolom kezdetben még nem kell neki nagy hely. Ötlet, hogy miben tartsam?

aug. 31. 19:01
 1/6 anonim ***** válasza:
39%

Az óriáscsigádnak, különösen, ha még csak köröm nagyságú, valóban nincs szüksége hatalmas helyre kezdetben. Egy kisebb műanyag tároló vagy egy műanyag doboz, aminek jól szellőző fedele van, megfelelő lesz. Ügyelj arra, hogy legyen elég hely a csigádnak mozogni, de ne legyen túl nagy, hogy könnyen megtalálja az ételt és a vizet.

A doboz aljára tegyél nedvesített kókuszrostot vagy földet, hogy a csigád be tudjon ásni, ami természetes viselkedés számukra. Fontos, hogy a talaj mindig enyhén nedves legyen, de ne álljon benne a víz. Tegyél be egy kis lapos tálkát vízzel, de ügyelj rá, hogy a csiga ne tudjon belefulladni.

Egy kis darab salátát, uborkát vagy más friss zöldséget is tehetsz be neki, hogy rágcsálhasson. Ahogy növekszik a csiga, fokozatosan növelheted a helyét, végül pedig egy nagyobb terráriumba helyezheted át, ahol több helye lesz felfedezni és élni.

aug. 31. 19:40
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

Most komolyan a ChatGPT-t erről megkérdezted és bemásoltad?

Gondolom erre Ő is képes lett volna.

aug. 31. 20:45
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

Én kakaóscsigának olvastam, kétszer is.

Gondoltam is, hogy azt leginkább a gyomrodban tartsd, ott van a legjobb helye.

Áhh, ma már késő van, holnap veszek. Kellett nekem megkívánni...

aug. 31. 20:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értékelhető választ!
aug. 31. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:
93%
Javaslom, hogy a házában.
aug. 31. 22:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A csetdzsípítível ellentétben én nem javaslom a műanyag dobozt, annak ellenére h az emberek nagy százaléka abban tartja. Nekem pl azért van csigám, mert szeretem nézegetni - egy dobozban meg ezt nem lehet.

Amíg kicsi volt, addig egy pókterráriumban tartottam, betettem neki vastagon kókuszrostot, volt bent egy cserepe, fektetve , kunyhónak - és volt egy csomó moha. Nagyon szép kis terrárium volt - jó volt ránézni.

Most már nagyban lakik, mert ő is megnőtt - és kupit is csinál, így nem mindig szép, de legalább ő jól érzi magát. :)

A tálkában vízről amúgy megoszlanak a vélemények - hivatalosan nem ajánlják, egyrészt h nehogy belefulladjon, másrészt olvastam arról h a teste képes annyi vizet felvenni, ha belemegy, h megduzzad és nem tud visszamenni a házába. Ezt, mint biológiát kedvelő ember, erősen kétlem - mi lenne akkor vele a természetben egy durvább esőzéskor...? Mindenesetre nálam nincs bent neki víz - de este, amikor ébred (éjjel van fenn), akkor többször is befújok párásítóval és ha épp az üvegen mászkál, akkor fölé fújok és iszik.

szept. 1. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!