A puhatestűeknél nincsenek fiúk és lányok?
Figyelt kérdés
A madaraknál meg az emlősöknél a fiú a hím, a lány pedig a nőstény. Nem tudom, hogy a halaknál hogy van. A hüllőknél (kígyó, teknős) sem tudom, hogy hogy van.
A puhatestű állatok között nincsenek fiúk és lányok?
jún. 14. 13:35
1/7 anonim válasza:
A halaknál és a hüllőknél van külön fiú meg lány. A puhatestűek hímnősek.
2/7 anonim válasza:
Érdekesség:hüllőknél a fészek hőmérséklete határozza meg,hogy a tojásban az embrió fiú lesz,vagy lány.
Simán lehet,hogy a vízisikló túl meleg helyre rakja a tojásait és mind hím lesz,vagy teknős hüvösebb helyre fészkel,árnyékba,és minden utód lány lesz.
3/7 A kérdező kommentje:
Láttam én már kígyót és teknőst, viszont köztük nem láttam fiúkat és lányokat. Azt azonban tudom, hogy a hím páva (amelyiknek díszes farktollai vannak), az a pávakakas. Azt is tudom, hogy az oroszlánlányoknak (nőstény oroszlánoknak) nincs sörényük.
jún. 14. 20:55
4/7 anonim válasza:
Szia, írj, engem érdekel, de utánanézhetek...
5/7 A kérdező kommentje:
Az élőlények közül csak a növényeknél meg a puhatestűeknél nincsenek fiúk meg lányok?
júl. 2. 15:13
6/7 anonim válasza:
Az egysejtűek többségénél sincsenek külön nemek, kérdező.
A nem egylaki növényeknél meg pont, hogy vannak külön nemek. Mondjuk az egylakiaknál is vannak, de ott egy növényen, úgyhogy ebből a szempontból az hermafrodita.
7/7 anonim válasza:
A csigák többsége hímnős, bár köztük is van váltivarú faj (pl. közönséges vízicsiga). A kagylók (néhány hermafrodita fajt leszámítva) és a fejlábúak viszont váltivarúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!