Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért lenne valaki biztos...

Miért lenne valaki biztos abban, hogy nem fogja leadni a háziállatát, vagy elajándékozni másnak, ha nincs más lehetőség, és úgy hozza az élet?

Figyelt kérdés

Én kerültem olyan helyzetbe, hogy gazdát kell keresnem a kutyámnak, és az egyik ismerősöm belém állt, hogy Ő soha az életben nem fog ilyen helyzetbe kerülni, mert nem egy olyan egybites hülye mint amilyen én vagyok, és tegyek egy szívességet, és ne mentegetőzzek, és többet ne fogadjak örökbe állatot.

Egyrészt nem az én hibám, ha akartam se volna tudom megtartani a kutyát a körülmények miatt, másrészt könnyen beszél egy több diplomás középvezető aki alapvetően magát osztja be, mint én egy sima mezei munkavállaló, másrészt pedig macskás mit magyaráz, macskával könnyebb létezni.

Eléggé szétszakadt így a társaság mert nem képes egy légtérbe lenni velem mert árulónak, önzőnek, és állatkínzónak tart pedig ha egy kicsit is lenne empátiája tudná, hogy nekem van igazam, és kerülhet Ő is ilyen helyzetbe

máj. 30. 10:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
Csak a saját halálom az az esemény ami miatt el tudom képzelni, hogy gazdát kellene keresni a kutyámnak. Minden más egy felelőtlen emberre vall.
máj. 30. 12:13
 12/20 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos sokan vállalanak úgy állatot, hogy nem is gondolják át. Felelőtlenek...
máj. 30. 12:21
 13/20 anonim ***** válasza:
73%

Hát, pedig igaza van. Ok, nem állsz jól anyagilag, de akkor minek is állat? Egyáltalán nem kötelező tartani. Albérletbe se kötelező vinni, ahonnan ha menni kell, nem biztos, hogy találsz másikat kutyástul. Tudom, ezért sokan megköveznek, és azt is tudom, hogy sokan megoldják, de a többségnek meg ez állandó probléma, végül az állat meg a menhelyen landol. Jobb esetben.

Normális emberek felmérik, hogy belefér-e havi plusz x ezer forint kiadás (beleértve az esetleges állatorvosi költségekek), és stabil-e annyira a lakhatásuk, hogy ne lehessen olyan helyzet, hogy menni kell heteken belül, az állatot meg nem tudják hova tenni. Pont, mintha gyereket vállalnának. Ha neked ezt nem sikerült így átgondolni, az sajnos igenis a te hibád. Tegyél meg egy szívességet, és ne szerezz be rögtön másik kutyát, ha kicsit javulni látszanak a körülményeid.

máj. 30. 12:35
 14/20 anonim ***** válasza:
66%
Látom lepontozgatni tudsz mindenkit, magadba nézni már nem annyira
máj. 30. 12:41
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
Én a testvérem kutyáját vettem magamhoz fél éves korában, mert úgy döntöttek, eladják a családi házat. Érted, fél év alatt jött volna ez a döntés? Nem. Egyszerűen felelőtlenül vállalták. Ahogy az is felelőtlen, hogy nem biztos a te jövőd se, de vállalsz állatot.
máj. 30. 12:41
 16/20 anonim ***** válasza:
29%

Nagyon könnyen buggyan ki az ítélet hogy így biztonság, úgy biztonság itt, egy olyan országban, ahol máról-holnapra a legelképzelhetetlenebb döntést hozzák meg "felülről".

Soha ne mondd, hogy soha, a legfelelősségteljesebb, atombebiztosításos, húdestabilvagyokanyagilag emberrel is történhet váratlan dolog...ésszel az ítélkezéssel, te is kerülhetsz egyszer a hímvessző rosszabbik végére.

máj. 30. 15:08
 17/20 anonim ***** válasza:
34%
Akinek annyira instabil az élete, az anyagi helyzete, stb. az ne vállaljon állatot. Ennyire egyszerű. Ha szerinted az ország sajátossága, hogy instabil a helyzet, akkor ne vállalj állatot (meg gyereket se, hisz ahhoz még több anyagi stabilitás kell).
máj. 30. 15:16
 18/20 anonim ***** válasza:
89%

Erre mondtam, hogy ha beüt a krach, akkor én eszek vajas kenyeret, a kutyák meg Tesco gazdaságos tápot. De együtt maradunk.

Mert egy kutyát nem fogja érdekelni hogy szerények a körülmények, csak az hogy a gazdájával van. Aztán majd úgyis jobb lesz a helyzet. Mert teszek érte hogy jobb legyen, akkor is ha padlóra kerültem.

máj. 30. 16:31
 19/20 anonim ***** válasza:
88%

A kifejezés amit keresel kedves kérdező, az a felelős döntés. Na most ennek sajnos nagyon sokan hijján vannak ebben az országban. Át se gondolja sokszor, fel se éri ésszel, majd lesz valahogy, aztán utána persze mindenki más a hibás, csak ő nem. Ő a körülmények áldozata. Aztán nagyon szerette szegény Buksi kutyust de nem maradhat tovább mennie kell mert így hozta a sors, az az átok főbérlő/új munkarend/pénzhiány/gyurcsány, na ő a hibás. Nem pedig az egyén aki felelőtlen döntést hozott egykor hogy állatot tartson, vagy pedig a jelenben hozott felelőtlen döntést, ahol az adott állat ellen döntött a saját érdekében. És így kerül rengeteg állat az utcára... Akiket szerencsés esetben valaki befogad és jó helyre kerül, rosszabb esetben pár év éhezés és nélkülözés után elpusztul valami méltatlan módon, balesetben vagy betegségben/éhezésben. Mindezt csak azért, mert ennyire felelőtlen és nemtörődöm volt a korábbi "gazdája".

Utcáról mentett cicám van. Mérlegeltem amikor befogadtam, 15 év. Lett volna lehetőségem gazdit keresni neki, de okkal tartottam meg. És azóta is az összes döntésemet így hozom meg, hogy a cica prioritást kap. Szerintem normális érett ember és felelős gazdi ugyanígy gondolkodik, ha az állatairól van szó.

máj. 30. 23:15
 20/20 anonim ***** válasza:
84%

-saját házamban lakok

-van félretett pénzem

-ha kirúgnának és csak messze lenne munka, akkor is megoldanám; lomi, méh telepezés, plazmázás, "üzletelgetés" amíg lesz valami (volt ilyen)

Tehát miért kellene megválnom tőle?

Nem kerülünk az utcára. Van vészhelyzetre pénzünk. Megoldom a munkanélküliséget.

máj. 31. 06:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!