Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hétvégén állatorvosi ügyeletre...

Hétvégén állatorvosi ügyeletre mentünk, előzetes telefonos bejelentkezés alapján. Készült több röntgen, több vizsgálat történt, injekciókat kapott a páciens. Nem adtak a végén semmiféle dokumentumot. Ez miféle eljárás?

Figyelt kérdés

Viszont horribilis összeget kellett fizetni.

A röntgent sem emailben átküldeni nem tudták sem esetleg adathordozón rendelkezésre bocsátani. Hiába készült, hiába fizettük ki, arról nem tudnak adni másolatot.

Nem kaptunk semmilyen dokumentumot az elvégzett vizsgálatokról, a beadott injekciókról és bármiféle eredményről.

Semmiféle számlát nem kaptunk a kifizetett összeg részletezéséről, hogy mi mennyibe került.

Csak fizettünk egy hatalmas összeget, szóban hallottunk egy véleményt/és további vizsgálatokra hivtak be/.

Ez a mai világban rendben van?

máj. 7. 01:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nincs rendben! Minden díjköteles tevékenység számlaköteles. Az orvos drága, ez tény. De ez nem jelenti azt, hogy el lehet bliccelni a számlaadást!
máj. 7. 01:36
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Hatósági bejelentés mehet. Számlát és röntgenfóliát is adniuk kellett volna. De legfőképpen számlát. Anélkül nem is tudnak elszámolni a bevétellel, tehát nyilvánvaló, hogy feketén dolgoznak.
máj. 7. 02:54
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Ez baromira nincs rendben!!
máj. 7. 02:57
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Én Szegeden a Vezérben voltam több mint egy éve hétvégi napon. A szíriai aranyhörcsögömet vittem elaltatni mert méhgyulladása volt és borzasztó állapotban volt már. Sajnos aki a műtétet vállalta Budapesten az csak 3-4 nappal későbbre tudott időpontot adni. Nem akartam szenvedni hagyni addig... A Vezérben 19 ezer Ft volt az elaltatás és undorító módon bánt velem/velünk a rendelő vezető állatorvosa. Ott helyben eszembe se jutott kórlapot és számlát kérni. Annyira sokkolt maga a helyzet és az összeg nagysága hogy a papírokra nem is gondoltam. Utólag mondta a barátom aki elkísért hogy szerinte még susmus is történt ezügyben...
máj. 7. 07:03
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

Röntgenfilmet, azt 😂 már az is elavult, hogy humánban CD-n adják ki a CT-t...

Leletet ki kell adniuk, számla igényt meg jelezni kell, blokkot kell adniuk.

máj. 7. 07:16
 6/7 anonim ***** válasza:
88%

Blokkot kellett volna adniuk, keresre számlát is, amin a vegosszeg szerepel.

Korlapot már egyre több helyen rutinszerűen adnak, de sok helyen jó, ha maguknak írnak, viszont keresre szinten el kell tudniuk küldeni, szintén kérésre szerepeltetik rajta a számla tételeit (ezt sokszor a biztositok kerik). A röntgenfelvetelt nem szoktak rutinszerűen kiadni, de keresre meg kellene tudniuk oldani.

Összességében igazából csak a blokk kötelező, minden mást kerni kell.

máj. 7. 07:27
 7/7 anonim ***** válasza:
90%

Én mindig kapok tételes számlát és általában kórlapot is.

Emiatt néha több az adminisztráció, mint maga a kezelés. Azt el tudom képzelni, hogy zsúfolt ügyeleten, ahol futószalagon jönnek a betegek, nincs erre kapacitás, de attól még teljesen szabálytalan és ha kérésre sem tudnak adni, akkor abban valami susmus van...

máj. 7. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!