Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A patkányok felzabálták az...

Gálné Mariann kérdése:

A patkányok felzabálták az összes virághagymámat.Tudtok ajánlani olyan télálló növényt, díszcserjét ami esetleg riassza és nem vonzza őket? Gondolok az illatukra, vagy pl.a leandereimet is elkerülik. köszönöm.

Figyelt kérdés

2023. szept. 21. 12:02
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
A patkány nem eszik hagymát, mert mérgező számukra. Más kártevő lesz a bűnös
2023. szept. 21. 12:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A dísznövények többsége mérgező, és nem eszi meg a pati. De olyan nem létezik, ami olyan módon riasztaná, hogy a közelében lévő egyéb dolgot ne enné meg miatta.
2023. szept. 21. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

1

Nem ugyanaz mérgező minden növény számára. A tulipán az ember, meg sok állat számára tényleg mérgező, de tavaly nálam a telken a pockok kiettek vagy 20 métert. Megtaláltam a járatukat. (Szerintem a kérdezőnél is inkább pocok a valószínű.) Valamelyik évben vaddisznók ásták fel az egyik sort, és a kitúrt hagymákat megették, a szárakat és leveleket meghagyták. Őket se érdekelte, hogy a net szerint a hagyma súlyosan mérgező.

Az őzek meg a leveleket, bimbókat legelik minden évben. Idén is olyan 100 bimbót lelegeltek, meg még korábban vagy 200 virág levelét rágták meg.

A többi hagymás növényt nem bántják, legfeljebb letapossák.

2023. szept. 21. 12:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem elrontottam a mondat átszerkesztésénél? :)

"Nem ugyanaz a növény mérgező minden állat számára."

2023. szept. 21. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!