Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Melyik állatot a kettő közül...

Király vok de te is 2 kérdése:

Melyik állatot a kettő közül szereted jobban?miért

Figyelt kérdés
2023. máj. 15. 14:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

10-es, én, mint törzsgyökeres macskatartó, mélyen nem értek egyet. Mint ahogy a 3-as hozzászólásomban is írtam, a macskák az ember lelki tükörképei. Ezért nem lehet hozzájuk felszínesen idomulni. Felszínes emberek persze, hogy kibuknak azon, hogy a macskáknak merészel lenni önálló akarata. Ők is érző lények, lehet rossz napjuk, vagy lehetnek épp betegek, ami kívülről nem látszik, és olyankor nem örülnek neki, ha az ember nyaggatja őket. Egyszerűen csak, őszinte lények. Képzeld el mondjuk, milyen lenne, mikor épp óriási hasmenéssel küzdesz, erre valaki felemel téged, és rázni kezd, mint a rumbatököt. Aztán még a valakinek állna feljebb, amiért nem dörgölőzöl hozzá ezek után. Ha a macskának szüksége van simogatásra, majd úgyis ő maga fog odamenni hozzád. Egy ember-macska kapcsolat mellérendelt szerepkörű, míg a kutya-ember kapcsolat abszolút alá-fölérendelt kapcsolat. Azt mondod, érzelmileg elérhetetlen szülőkkel felnövő emberek szeretik a macskákat? Akkor, ha ilyen felszínes szemüvegen keresztül vizsgáljuk az embereket, a kutyákat kik szeretik? Akik annyira önzőek, hogy nem tűrik a macskák szabad lelkületét? Akik úgymond rabszolgalelkű állatokat képesek elfogadni, akik minden parancsukat teljesítik? Felszínes gondolkodásmóddal azt is kijelenthetném, hogy a kutyaimádók diktátorok, akik nem tűrik, ha a kisállatuk nem engedelmeskedik minden akaratuknak. És ebben egyébként még van is valami. Idézve a "híres macskagyűlölők" bekezdésből: "Egyes ismert személyek pedig megvetették vagy egyenesen gyűlölték ezeket az állatokat, mint például Nagy Sándor, Julius Caesar, Dzsingisz kán, Bonaparte Napóleon, Hitler vagy Sztálin."

Na, mit árul el ez? A legnagyobb diktátor tömeggyilkosok szinte kivétel nélkül mind utálták a szabadelvű macskákat. Mert irányításmániások, és nem tűrik, ha valakinek szabad akarata és mozgástere van. A kutya meg feltétel nélkül szereti még a tömeggyilkosokat is. Egy kutya nem látja a lelked, hogy mennyire romlott. Ő feltétel nélkül szolgál, és szeret, ha eteted. És még egyszer kihangsúlyozom: nekem semmi bajom a kutyákkal, én szeretem őket a naivitásuk ellenére is. De a kutyaimádó/macskagyűlölő emberekkel gyakran vigyázni kell, mert jó eséllyel irányításmániások.

2023. máj. 16. 14:51
 12/19 anonim ***** válasza:

Mindegyiket szeretem.

De a Top 1 az elefánt🐘🐘

2023. máj. 18. 03:00
 13/19 anonim ***** válasza:
24%
#11 nem olvastam végig, mert annyira nem érdekel a téma, hogy egy disszertációt elolvassak róla - ha te szereted a macskákat, áldásom rád, legyél boldog velük, ettől még megengeded, hogy nekem is legyen SAJÁT véleményem róluk? :D Én kiszámíthatatlan, sokszor indokolatlanul agresszív dögöknek látom őket, nem költenék egy fillért sem egy ilyen állat tartására. A kutyával azért alá-fölé rendelt a kapcsolat, mert valakinek nevelni is kell azt az állatot, és ehhez kell némi tekintély. A macskák meg totál nevelhetetlenek, mint egy rossz gyerek. Ha neked ez tetszik, hogy etetsz egy öntörvényű, távolságtartó kis izét, hát mondom, sok örömöt hozzá, nekem épp az ölemben alszik a kutyusom és nem tudnál meggyőzni, hogy egy macska bármiben is jobb🤣
2023. máj. 18. 09:06
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

#11, nagyon keveset tudsz a kutyákról.

Próbálj meg alárendelni egy kutyát azzal hogy eteted. De ne egy német juhászt. Hanem egy rottweilert vagy dobermannt. Nem fog engedelmeskedni. Vagy a legdurvább, egy csehszlovák farkaskutyát. Azonnal le fog dominálni.

A macska pedig szintén fölérendelt. A macska mondhatni simpje vagy. Te eteted, te cseréled az almot, nálad lakik és cserébe, ha éppen úgy tartja kedve, megtisztel azzal hogy odabújik hozzád. Ez nem mellérendelt kapcsolat, csicskáztatás az ő részéről.

2023. máj. 18. 10:51
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

14 te meg ezek szerint a macskákról tudsz keveset.Igen néha így is történik de eléggé szeretetteljes élőlények.Amúgy szeretem a kutyákat tehát ne pontozzatok le, van egy vizslám és NAGYON CUKII <3

Kedvenc kutyafajtám

2023. máj. 18. 14:57
 16/19 anonim ***** válasza:
70%

13-as, te soha nem fogod megérteni, hogy milyen élőlényekkel egyenlőnek lenni. Tiszteletben tartani az állatok akaratát. Úgy látszik, te pontosan olyan irányításmániás vagy, mint a nagy diktátorok. Az meg, hogy végig sem olvasod más véleményét, de azért kikéred magadnak, hogy neked legyen véleményed, az egy tökéletes személyjellemzés.

14-es, mivel dominál le a kutya? Azzal, hogy megharap? Mert azt tényleg marha jó lehet. Etetem, ő meg ledominál. Ha ilyenek lennének a kutyák, akkor senki se tartana.

A macska pedig, nem tudom hányszor mondjam már, a lelked tükörképe. Pont olyan, mint a hozzá legközelebb álló ember. Ha ez az ember alapvetően önző (mint ahogy manapság a legtöbb ember), akkor a macska csak tükröt mutat neki. A macskafélék így idomulnak az emberhez. Ők nem tudják, mi a rossz, vagy mi a jó tulajdonság, az ételért cserébe ők csak lemásolják gazdájuk személyiségét, mert gondolom ösztönösen úgy hiszik, hogy az a helyes viselkedés. A nagynéném például egy csendes, félénk nő. Az ő macskája olyan, hogy ha vendég megy hozzájuk, elbújdosik. Az én macskám meg egy hangulatingadozó bohém szerzet, mint én. Szinte olvasunk egymás gondolatában. Van, mikor nekem nincs kedvem vele foglalkozni, és azt megérti, van, mikor ő nem akarja hogy nyaggassam, azt meg én értem meg. De soha meg nem karmolt engem, még ha rossz passzban is van, akkor is méltósággal "tűr". Tisztel, mert én is tisztelem. Felszínes ember soha nem fogja megérteni a macskákat, ez az egy biztos. Nem fogja érteni a jelzéseiket, a testbeszédüket. De aki utálja őket, azzal valami óriási probléma van lelkileg. Óriási. És nem is csodálom, ha az ilyen embernek rossz tapasztalata van a macskáról. Mert ennek a romlott léleknek látja vissza a tükörképét.

2023. máj. 18. 15:01
 17/19 anonim ***** válasza:
13 semmit sem tudsz a macskákról tehát nem kell hülyeségeket beszélni fölöslegesen.
2023. máj. 18. 15:04
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen, megharap rosszabb esetben. Vagy csak nem engedelmeskedik és egy időzített bomba lesz
2023. máj. 18. 23:44
 19/19 Hovawartos András ***** válasza:
0%
8-as: ez azért van mert nem értesz hozzá, és nem is tanultad meg mit miért tesz a kutya. Ez nem feltétlen a Te hibád, de meg tanulható szakember segítségével, akkor el tudod kerülni a legtöbb kellemetlenséget.
2023. máj. 22. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!