Egy kutya lehet terhes egy embertől?
Most erről beszéltem a barátnőmmel hogy egy kutya nem tud megtermékenyíteni egy embert, és gondolom ez fordítva is igaz.
Rákerestem és sehol nem találtam választ.
Köszi előre is a választ.
Két külön fajnak csak akkor lehet utóda, ha a génállományuk szinte megegyezik. Ami az embert illeti, még főemlősökkel se tudnánk szaporodni, semelyikkel, pedig alig van eltérés a génjeink között.
Az olyan állatoknál, amelyiknél ez működik, (ló szamár, kutya farkas) , nem biztos, hogy összejön a dolog, de ha mégis, akkor az utódnak a szaporodása még kevésbé sikeres. Ha jól tudom, az öszvér nem is tud szaporodni.
De a lényeg, hogy az embernek túlságosan eltérő a génállománya, minden állathoz viszonyítva.
A legutolsó ilyen kereszteződése a homo sapiensnek, a neander-völgyiekkel volt. Azóta, csak a fajon belül, a különböző rasszok képesek egymással szaporodni. Más fajjal kizárt.
A "faj" definíciója: "A leggyakoribb értelmezés szerint élőlények olyan csoportja, melynek egyedei képesek szaporodni egymással, és termékeny utódokat létrehozni."
Akkor szerinted...? :)
Honnan az ötlet?!
Áthallatszott a szomszédból a Mariska, mikor rászólt a férjére, hogy: - “Ne ugass már, fiam”? 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!