Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha önkéntes munkát szeretnék...

Ha önkéntes munkát szeretnék vállalni, vadon élő állatok, (kisemlősök,rágcsálók,ragadozók, egyéb)kaptatok hivatalosan, ingyenesen veszettség elleni megelőző oltást?

Figyelt kérdés

Esetleges marás, harapás esetén. Nem dolgozó lennék, hanem önkéntes munkát szeretnék vállalni, nekem sokat segítene, amennyiben ezen a területen szeretnék majd dolgozni. Ezidáig csak azbutólagos oltássorozatról hallottam, sérülés, ismeretlen állati harapás, marás esetén.

Igényelhető én ilyet valahol?

Köszönöm a válaszokat!

2023. febr. 27. 11:38
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hálás vagyok a segítségért és a részletes információkért!
2023. febr. 27. 13:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Fixen nem. Kiemelten veszélyeztetett szakemberek szoktak kapni, de önkéntesek csak úgy nem fognak oltogatni, nem egy leányálom ezért alacsony kockázattal, ok nélkül semmiképpen nem fogják beadni.
2023. febr. 27. 13:44
 13/14 A kérdező kommentje:
Mi az , hogy kiemelten veszélyeztetett? Ha vállalom a segítségnyújtást és pl hívnak, hogy pl sérült, vagy gázolt menyétet, görényt, rókát, egyebet jelentették be, és én tudok menni, aki elviszi a mentési pontra, amit megmondanak, akkor nem vagyok veszélyeztetett? Megharaphat pl.
2023. febr. 27. 13:53
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

a kiemelten veszélyeztetett például az a barlangász, aki tartósan sokat mozog barlang lakta helyeken, vagy az az állatorvos, aki hetente legalább több vadállatot lát el.

Egy alkalmi befogó (nem te leszel az (először), mert ahhoz érteni is kell) nem az, aki havi 1-szer lát egy rókát.

Ha megharap persze, hogy kapsz védősorozatot, de előre nem, mert "mivanha" alapon.

2023. márc. 1. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!