Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Láttátok a híradóban, mi...

Láttátok a híradóban, mi történt Kolontáron, Devecseren? Mi lesz az állatokkal?

Figyelt kérdés
Mentik ilyenkor az állatokat vagy sorsukra hagyják őket? Szerencsétlen állatok! Őket is megmarja, égeti az iszap! Borzalom! Mit lehet ilyenkor tenni? Lehet valahol segíteni?
2010. okt. 4. 19:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egyébként több menhely is részt vesz az állatmentésben csak a hírek nem nagyon foglalkoznak sajnos vele.
2010. okt. 5. 23:01
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

5. vagyok.

Nem nagyon szokott érdekelni a pontozás, de várom azoknak a bölcs, a természeti katasztrófák következményeinek súlyát a helyükön értékelő humanisták véleményét, akik a válaszomról ilyen lesújtó véleménnyel voltak...

(Egy ember- és másodsorban állatbarát.)

2010. okt. 5. 23:46
 13/18 anonim ***** válasza:
Láttam képeket mentett állatokról, és nagyon sajnálom az ember áldozatokat is, de mi lesz a vadállatokkal, a halakkal amik százával fordultak fel, sajnos rájuk sosem gondolnak, pedig már az áradások idején a vadállományunk nagy százaléka elpusztult, és most pedig ez az iszap is hatalmast kárt okozott a természetben, lehet arrafelé olyan növény és állatvilág volt ami ritkábbnak számít itthon, sajnos azokat tényleg nem lehet megmenteni, és visszatelepíteni se nagyon.
2010. okt. 6. 09:59
 14/18 anonim ***** válasza:
73%
Én az emberek nem sajnálom, csak az állatokat, azok közül is a vadakat. Ez a szmötyi teljesen tönkre tette az életterüket, teljes ökológiai katasztrófát okozva. Bár a természet nagyon erős és meg tud újulni, de ennek is kell legalább 10-20 év mire ez beindul.
2010. okt. 6. 11:00
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen, sajnálom az embereket, de mi mentjük magunkat, egymást, van hová menekülnünk. De az a kutya, amelyik a házához van kötve egy másfél méteres láncon (falun ugye ez nem ritkaság), vagy a baromfik, kecskék, bárányok, stb. a gazd. udvarba zárva vajon hová menekülhettek, mennyi esélyük volt? És bizony a vadak, a halak is abszolút kiszolgáltatottak.

Jó tudni, hogy megindult a mentés, csak szörnyű belegondolni is, hogy néhány megmentett állaton kívül százezrével pusztultak el a többiek.

2010. okt. 6. 17:49
 16/18 anonim válasza:
100%
Igen ... engem talán jobban megrázott az állatok helyzete =( megint csak az emberiség miatt szív a természet... azok a szegény állatoknak is ugyanúgy fáj..pláne hogy ők megisszák az iszapos vizet is, és így belülről is szétmara őket... szörnyű... ugyanannyi joguk lenne az élethez
2010. okt. 7. 20:33
 17/18 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! A szívemből szóltál! Tegnap végre mutattak néhány képet a híradóban, hogy a NOÉ és még talán két másik szervezet is megpróbál a helyszínen segíteni (remélem, többen is vannak, csak nem kapnak elég nyilvánosságot), de attól félek, ez csak szélmalomharc. Sajnos megint orrbavágott a szomorú valóság: vidéken a háziállat csak haszonállat, ha elpusztul a kutya, macska, senki sem bánja, eggyel kevesebb van, pont. Egy férfi is csak azért üvöltözött a kamerába, hogy miért neki kell "eltakarítania a döglött kutyáját", mikor annyian jöttek a katasztrófavédelemtől. Ha ott lettem volna, valószínűleg felképelem. Katasztrófa ide vagy oda, én biztosan ragaszkodnék ahhoz, hogy magam temethessem el a kutyámat (előtte nyilván mindent megtennék, hogy megmentsem).
2010. okt. 8. 05:56
 18/18 anonim ***** válasza:
80%

Én is jobban sajnálom az állatokat, az embereket mentik, és maguk is menekülnek, az állatoknak kevesebb esélyük volt. Ráadásul sokkal később indult meg a mentésük.

Láttam a borzasztó képeket, húsáig marta az állatokat ez a mocsok. Kimarta a szemüket...

Ők aztán igazán nem tehetnek semmiről.

Nem sokuk maradt életben.

Egy elsősorban állat-, és másodsorban emberbarát.....

2010. okt. 9. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!