Láttátok a híradóban, mi történt Kolontáron,
Devecseren? Mi lesz az állatokkal?
Egyébként több menhely is részt vesz az állatmentésben csak a hírek nem nagyon foglalkoznak sajnos vele.
2010. okt. 5. 23:01
5. vagyok.
Nem nagyon szokott érdekelni a pontozás, de várom azoknak a bölcs, a természeti katasztrófák következményeinek súlyát a helyükön értékelő humanisták véleményét, akik a válaszomról ilyen lesújtó véleménnyel voltak...
(Egy ember- és másodsorban állatbarát.)
2010. okt. 5. 23:46
Láttam képeket mentett állatokról, és nagyon sajnálom az ember áldozatokat is, de mi lesz a vadállatokkal, a halakkal amik százával fordultak fel, sajnos rájuk sosem gondolnak, pedig már az áradások idején a vadállományunk nagy százaléka elpusztult, és most pedig ez az iszap is hatalmast kárt okozott a természetben, lehet arrafelé olyan növény és állatvilág volt ami ritkábbnak számít itthon, sajnos azokat tényleg nem lehet megmenteni, és visszatelepíteni se nagyon.
2010. okt. 6. 09:59
Én az emberek nem sajnálom, csak az állatokat, azok közül is a vadakat. Ez a szmötyi teljesen tönkre tette az életterüket, teljes ökológiai katasztrófát okozva. Bár a természet nagyon erős és meg tud újulni, de ennek is kell legalább 10-20 év mire ez beindul.
2010. okt. 6. 11:00
15/18 A kérdező kommentje:
Igen, sajnálom az embereket, de mi mentjük magunkat, egymást, van hová menekülnünk. De az a kutya, amelyik a házához van kötve egy másfél méteres láncon (falun ugye ez nem ritkaság), vagy a baromfik, kecskék, bárányok, stb. a gazd. udvarba zárva vajon hová menekülhettek, mennyi esélyük volt? És bizony a vadak, a halak is abszolút kiszolgáltatottak.
Jó tudni, hogy megindult a mentés, csak szörnyű belegondolni is, hogy néhány megmentett állaton kívül százezrével pusztultak el a többiek.
16/18 anonim válasza:
Igen ... engem talán jobban megrázott az állatok helyzete =( megint csak az emberiség miatt szív a természet... azok a szegény állatoknak is ugyanúgy fáj..pláne hogy ők megisszák az iszapos vizet is, és így belülről is szétmara őket... szörnyű... ugyanannyi joguk lenne az élethez
2010. okt. 7. 20:33
17/18 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! A szívemből szóltál! Tegnap végre mutattak néhány képet a híradóban, hogy a NOÉ és még talán két másik szervezet is megpróbál a helyszínen segíteni (remélem, többen is vannak, csak nem kapnak elég nyilvánosságot), de attól félek, ez csak szélmalomharc. Sajnos megint orrbavágott a szomorú valóság: vidéken a háziállat csak haszonállat, ha elpusztul a kutya, macska, senki sem bánja, eggyel kevesebb van, pont. Egy férfi is csak azért üvöltözött a kamerába, hogy miért neki kell "eltakarítania a döglött kutyáját", mikor annyian jöttek a katasztrófavédelemtől. Ha ott lettem volna, valószínűleg felképelem. Katasztrófa ide vagy oda, én biztosan ragaszkodnék ahhoz, hogy magam temethessem el a kutyámat (előtte nyilván mindent megtennék, hogy megmentsem).
Én is jobban sajnálom az állatokat, az embereket mentik, és maguk is menekülnek, az állatoknak kevesebb esélyük volt. Ráadásul sokkal később indult meg a mentésük.
Láttam a borzasztó képeket, húsáig marta az állatokat ez a mocsok. Kimarta a szemüket...
Ők aztán igazán nem tehetnek semmiről.
Nem sokuk maradt életben.
Egy elsősorban állat-, és másodsorban emberbarát.....
2010. okt. 9. 16:15
Kapcsolódó kérdések: