Fáznak a csirkék? Meg tudnak betegedni a hidegtől, vagy csak a vírustól?
Igen meg tudnak betegedni! És sajnos nem csak vírustól..
Egyszerűen megfázika begyük, begyhurutot vagy bélhurutot kapnak nem sznek úgy lefogynak aztán KO !
Én nyáron jártam így pár esősebb hidegebb héten és éjszakán mert úgy voltam vele, ha fűtök rájkuk akkor már meg sem éri őket tartani, mert egyszerűbb megvenni a boltban konyhakészen vagy étterembe.
Meg is döglött mind a 60 darab napról napra mindíg kevesebben voltak. Az utolsó 15 úgy pusztult el egyszerre, hogy volt egy nagyobb zivatar és elverte őket az eső, mert a szél lecsapta a kis csapóajtót a dobozkájuknál és nem bírtak behúzódni..
Megáztak, sokkot kaptak, mind elfeküdt..
a Csirke az ilyen az utóbbi időben.
Agyon vannak már tenyésztve meg kezelve ezek is...
Keresztanyáméknál a csirkének van deszkából ól, szalma az aljában. Hidegben és eső elől oda mennek, és aludni is.
Télen ha röpködnek a mínuszok tuti megfáznak, de ilyenkor nem tudom. 2 hónaposnál a tolla szerintem még nem lehet kifejlődve. Ha reszketnek akkor biztos fáznak. Tegyél nekik szalmát, hogy bevackolhassák magukat, vagy infrázni is szoktak, de azt hiszem, inkább kisscsibéket.
A 2 hónapos is még elég kiscsibe..
Amíg látsz rajta akárhol is pihét addig még tutujgatni kell őket különben megnyuvadnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!