Lovasok! Részleges ínszalagszakadás gyógyulása után mennyi az esély a "visszaesésre"?
Szia!
Az én első versenylovamnak csikókorában sérülésből származó ínszalagszakadása volt, én 11 éves kora körül kezdtem el vele versenyezni. Állandóan sántított, eleinte még csak évente jött neki elő, ekkor kapott egy injekciót, de később már félévente, havonta előjött neki. Emiatt leállítottuk a versenyzésről, de aztán már gyerekek alatt sem tudtuk iskolalónak használni. Teljesen le kellett állítani a komolyabb mozgásról. Kentük fájdalomcsillapító krémmel, jégzselével, de semmi nem segített neki. Később már az injekció sem.
Pedig hihetetlen ló volt, 150-160 centit simán vitte úgy, hogy szinte semmi segítséget nem kellett neki adni, csak ültél rajta, ráfordítottad az ugrásra és már ugrotta is.
Sajnos aztán elkerültem abból a lovardából, mert máshol ajánlottak nekem versenylovat, de sokszor jártam ki meglátogatni. Egyszer láttam, hogy feltették lószállítóra egy másik kancával együtt, azt mondták, hogy valaki megvette. Később kiderült, hogy vágóba vitték őket. Ha akkor tudom, biztosan nem engedem meg. :( :( Még most is a könny a szemembe szökik, ha rágondolok. És már nem tudom visszacsinálni. Sosem láthatom többé, pedig tudom, hogy ő is nagyon szeretett engem. Odabújt, vállamra tette a fejét, amikor simogattam, átöleltem a nyakát és ő teljesen ráhajtotta a nyakát a hátamra, mintha megölelt volna. Amikor simogattam a fejét, becsukta a szemét, amikor pedig elmentem, akkor addig nézett utánam, amíg látott, és nyújtotta a nyakát.
Ő volt az. Azért ezt a képet linkeltem, mert ezen olyan szép szerintem. Szakadt az eső. :) Elhagytuk 2 patkónkat a sárban, mindenki elesett, elcsúszott, de ő 2 hiányzó patkóval se hagyta magát, elhoztuk a 2. és 3. helyezést.
Na mindegy...nem akarom elmesélni az egész életem, csak jól esett kiírni magamból a hiányát :(
De lényeg a lényeg, szerintem van esély a pacid gyógyulására, az én pacimat valószínű nem kezelték megfelelően, vagy nem tudom...mindenesetre semmiképp ne terheljétek, nehogy komolyabb baj legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!