Miért oké tehén tejet inni, de lótejet nem?
Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam, hogy miért "elfogadott" tehén, meg talán még kecsketejet inni, de mondjuk ló, vagy kutya stb. tejet nem? Mitől más?2022. okt. 14. 20:44
21/28 anonim válasza:
19. Szerintem ez inkább egy vegán propaganda.
22/28 anonim válasza:
Tehéntejet sokféle változatban (1,5% ; 2,8 %, egy ideje már a legzsírosabb, három egész valahány százalékos zsírtartalommal, sőt, hovatovább ugyanilyen zsírszázalékokkal laktózmentes (tejcukormentes) változatokban is tömegesen lehet kapni minden boltban, lótejet pedig nem(ahogy - szerintem legalábbis - kecsketejet sem.) (és igen, nagyon fura szemmel néz rád a Tescoban/Sparban/Intersparban az árufeltöltő, ha ilyet keresel... persze gondolom, ha hirtelen tömeges igény mutatkozna rá, vagy megrendeled, akkor beszerzik.)
23/28 anonim válasza:
Csak a csődörét ajánlom számodra
24/28 anonim válasza:
Igazából az összetételük miatt van amelyiknek olyan erős a teje hogy a szervezetünkben lévő laktáz enzimek nem tudnák lebontani...ergo fo....nánk tőle
26/28 anonim válasza:
Ha a fentebbi linket nem olvasná el valaki, idézem a lényeget:
"A ló fejésénél alkalmanként legfeljebb egy deciliter tejet lehet csak nyerni /!/, mivel nem rendezkedett be teje tárolására. Ezért nem válhatott belőle igazán tejelő háziállat, a nomád népek is csupán késő őszig, a kiscsikó felcseperedéséig fejhetik. De hazánkban is egykor a kocsisok, ha egész nap távol voltak a csikótól a kancával, megfejték akár 6-8-szor is egy nap, nehogy elapadjon a teje. A tejet rögtön meg is itták, mert a legfinomabbnak mondott, igen édes tej… Tartogatni nem lehetett, hiszen 3-4 óra hossza alatt már hashajtó hatásúvá válik és 6 óra alatt túróssá lesz."
27/28 A kérdező kommentje:
Tehát akkor azért nem fejnek más állatokat mert egyszerűen nem éri meg. Mondjuk én megkóstolnám szívesen mert írták hogy finom de ezek után szerintem nem is lehet kapni sehol, vagy ha igen akkor az nagyon drága
2022. okt. 15. 17:21
28/28 anonim válasza:
Boltban nem kapsz, de lehet, hogy vannak olyan gazdálkodók, akiknél megkóstolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!