Mi volt a legdrágább dolog, amelyet valaha a házi kedvencednek vettél?
#7:
Van, aki nem szereti a luxust! :D
Ilyen az élet :)
Tárgyi dologként a madaraimnak tavaly csináltam egy új röpdét, kb. 50 ezer volt az anyagköltsége. Persze, mivel saját célra, hosszú távra csináltam, nem spóroltam ki az anyagot, kb. 5-7 ezret simán le tudtam volna csípni belőle.
Viszont a kutya háza 45 ezer volt 5 évvel ezelőtt, az a pénz akkor nyilván többet ért, mint az 50 most. De az is egy életen át kiszolgálja a kutyát.
Madarak röpdéje, csináltam 50-60 ezer lett.
20 ezer ft értékben többfajta bújó, kis lak a hörcsögöknek.
2 beltéri (20 e/db) és egy nagy kültéri ketrec a tengerimalacoknak, összesen 50 ezer ft.
Kutyákat meg nem számolom. Helyre, berendezésre, mindennapi tárgyakra nem sajnálom, de labdát, papagájjátékot, egyebeket nem szoktam drágát venni.
Nem konkrétan nekik vettem, hanem magamnak, de miattuk. Mivel vonaton 1 ember csak 1 kutyát szállíthat, így megcsináltam a jogsit (200 ezer Ft) és vettem egy kocsit (500 ezer), aminek rejtett hibája volt, a javítás meg az új gumik rá szintén 500 ezer Ft.
Plusz még egyéb átalakítások, tartozékok bele (egyedi védőrács, ablakfólia, méretre vágott matrac, matricák a kocsira, stb. szintén volt összesen legalább egy 100 ezer Ft.
Eddig a legnagyobb egy összegben, az a macskaháló felszerelése az erkélyre: 170.000 Ft
Kaját a minőségi tápokból adok neki, ami nem fogy el egy hónap alatt, így lebontva 10-12 ezer/hó. Most lesz ivartalanítva, az kicsit drágább lesz mint az átlag orvosi költség, olyan 25-30 ezer körül.
Játékokat én magam csinálok neki így anyagköltségből megvan :) ami pár száz forint/játék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!