Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Disznó súlya mérleg nélkül?

Disznó súlya mérleg nélkül?

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet egy disznó súlyát megállapítani mérleg nélkül?Az enyém hosszú a fülétől a farka tövéig 130cm, magassága 80cm,derék kerület 140cm.

Ez kb súlyban mekkora lehet?

Köszönöm

#Disznó súlya
2022. júl. 12. 16:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Szemesen ritkán adok neki, inkább darát kap forró vízzel forrázva.Egyébként nem baj ha zsírosodik,annál jobb, szeressük a szalonnát, mellesleg a zsír is kell mert csak zsírral főzünk.Én ugy gondolom, hogy szeptember közepig hizlaljuk és ha 150-160kg lesz az már nekünk elék.Van még mellette csüngőhasú,azt csak kizárólag a szalonna és a zsír miatt tartjuk,na és kolbásznak.
2022. júl. 13. 18:33
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért a 90-120 kg lehet kicsit kevés. Akkor még nem sok szalonnája van. (kb. semennyi)

Persze ha valaki a sportdisznót szereti akkor nem gond.

Én olyan 160 kg körül vágok, mert akkor már van egy használható szalonnaréteg, de még nem kezd el a szövetek között felhalmozódni a zsír. 200 kg felett már a karaj is kezd zsíros lenni.

2022. júl. 14. 06:38
 13/13 A kérdező kommentje:
Igen ezzel tisztában vagyok de Szeptemberig szerintem lesz 150-160kg ha így mellesleg azt mondják sokan, hogy a kukoricától szalonnásabb lesz.Én szinte csak kukoriával táplálom ha takarmányról van szó.
2022. júl. 14. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!