Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mia véleményetek a kutyával...

Mia véleményetek a kutyával koldulásról?

Figyelt kérdés
Ma két kutyás koldust is láttam, ez ihlette a kérdést. Mindkét kutya gondozottnak tűnt, az egyik kistestű volt, a másik terrier jellegű.

2022. máj. 21. 21:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%
10. azt még hozzá teszem, hogy a néni mondta egyébként nem szokott koldulni, nem is láttam őt előtte.
2022. máj. 21. 23:09
 12/21 anonim ***** válasza:
71%
9-es: pontosan, így van. Még emlékszem, anno metróval utaztam, felszállt az anyuka / már, ha az volt / a szundikáló gyerkőccel a karján, koldult, végigment a kocsiban, leszállt a következő megállónál, majd át a másik kocsiba. Majd, ugyanazon a metrón, a következő szundizó kisgyerekes hölgyemény fel, következő megállónál át a másik kocsiba.
2022. máj. 21. 23:13
 13/21 anonim ***** válasza:
89%
Ellenzem, teljes mértékben. Manipulatív, ráadásul nem képes jó körülményeket biztosítani szegény állatnak. Egy menhelyen is sokkal jobb helye lenne, ott legalább ellátnák minden szükségletét és nem lenne kitéve betegségeknek sem, hiába mondja pár őrült hogy jajj hát milyen fontos hogy a gazdájával legyen... Persze, azt elviszi a parvo, meg a köcsög csöves hagyja hogy a kocsik között rohangáljon egész nap (személyes tapasztalat), de addig milyen boldog volt az utcán :D
2022. máj. 22. 00:30
 14/21 A kérdező kommentje:
Biztos van egy-két olyan eset, amikor saját kutyával koldulnak, meg vigaszt jelent a hajléktalannak a kutya, de a helyzet a kutyának rossz, ő nem kap megfelelő minőségű ellátást, és persze az esetek többségében csak a manipuláció a cél. Ugyanez a gyerekkel koldulás, bár az azt hiszem, tilos.
2022. máj. 22. 06:00
 15/21 anonim ***** válasza:
19%
Nem teljesen értem, hogy mit értesz azalatt, hogy rossz a kutyának. Ha manipuláció a cél, akkor miben rossz a kutyának? Ő nem tudja, hogy kihasználják. Neki az csak egy séta vagy ha úgy tetszik, akkor feladat. A másik véglet is csak akkor rossz a kutyának, ha nincs aki adakozzon vagy az adományt nem a kutyájának adja oda a koldus, de szerintem aki a kutyájával együtt koldul, az többre tartja a kutyáját, mint bármely más embert. Ezek a kutyák általában számon is vannak tartva, tehát kapnak orvosi ellátást, az más kérdés, hogy lehetne jobb életszínvonalat is adni nekik.
2022. máj. 22. 14:12
 16/21 anonim ***** válasza:
76%

Talan azert rossz, mert ezek a kutyak fixen nem kapnak se oltast, fereghajtot, se megfelelo korulmenyeket, orvosi ellatast, stb. Gondolom ivarosak is, elletik is oket, ha ugy alakul, aztan barmi bajuk van, kinok kozott halnak meg, mert nincs penz. Az olcso fos minosegu kajarol, amit valoszinuleg nem is naponta kapnak, nem is beszelve.

Talan ez a problema a kutyas koldulassal.

Honnan lenne penze egy hajlektalannak kezelni pl a szivferges kutyajat? Mert nyilvan a tablettat se fogja megvenni neki havi szinten ellene.

Csupan szeretetbol egy kutya se lakik jol, nem kapja meg a megfelelo ellatast, fogjuk mar fel!

2022. máj. 22. 18:55
 17/21 anonim ***** válasza:
25%

"Talan azert rossz, mert ezek a kutyak fixen nem kapnak se oltast, fereghajtot, se megfelelo korulmenyeket, orvosi ellatast, stb."

Az abszolút kötelezőt megkapják az akciók keretében. A többi opcionális, amit sok gazda sem csinál. Ilyen alapon nem látom hol van akkor a különbség.

"Az olcso fos minosegu kajarol, amit valoszinuleg nem is naponta kapnak, nem is beszelve."

Ez elmondható sok gazdáról is.

2022. máj. 22. 19:06
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

Hogy kapnak mar meg? Te ezt komolyan gondolod? Amikor sokszor a normal eletszinvonalon elok se viszik el a kutyat oltatni, mert feleslegesnek tartjak, akkor a hajlektalan tuti elviszi.🤣

Illetve en ilyen “akciokrol” is csak gyakorin hallottam eloszor, nalunk meg ivartalanitasi akcio sincs, nemhogy akkor oltasra. A hajlektalan biztos ertesul ezekrol is internet nelkul es biztos akar meg utaztatja is a kutyajat emiatt :DD

Es igen, az is problema, amikor valaki nem tartja normalisan a kutyajat. Ez nem is kerdes.

2022. máj. 22. 19:23
 19/21 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy sem megfelelő minőségű ételt, sem megfelelő orvosi ellátást nem kapnak, még ha esetleg a kötelező oltást meg is kapják. Meg azt sem tartom valószínűnek, hogy pont állatorvosra költené, amit összekoldul. Előbb elmegy az az összeg piára. És azt sem tartom normálisnak, hogy a kutya élete abból áll, hogy egész nap fekszik az aszfalton. Nincs se nevelve, se lemozgatva. Persze, sétál, amíg a híd alől elvánszorog vele a csöves a Széll Kálmán térig.
2022. máj. 22. 23:07
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Erre a technikára már a cigányok is ráharaptak a Váci utcában.

A lányok figyelték nem jön a e közterületfelügyelő, miközben a fiúk kutyával koldultak egy pokrócon és pizzát hozattak maguknak a futárral... :DDDD

2022. máj. 23. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!