Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Cinkék és poszméhek (dongók)...

Cinkék és poszméhek (dongók) együtt laknak?

Figyelt kérdés
Szóval tavaly beköltözött egy cinkepár a kamra szellőzőnyílásba. Tökre örültem. :) Most meg látom, hogy nem csak a cinkék, hanem egy (vagy gondolom több) poszméh (dongó) is oda megy be. Lehet, hogy együtt tudnak lakni? De hogyhogy?

2022. ápr. 2. 10:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán. De lehet a poszméheknek is valahol arrafelé fészke.
2022. ápr. 2. 11:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A poszméhet földi dongónak is nevezik, fészke leginkább a talaj közelében van.
2022. ápr. 2. 11:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nos, sokat szoktam a bejárati ajtó előtt álldogálni és először csak annyi tűnt fel, hogy kétszer is egészen közel jött hozzám egy dongó. Nem tudtam mire vélni, mert még soha nem volt ilyen (25 éve lakom itt).

Aztán kétszer láttam, hogy bemegy a szellőzőbe (ez egy kis átmérőjű, kb. 1 méter hosszú cső, a kamra felőli részén egy kis négyzet alakú vasrács zárja le).

Kicsit elkenődtem, mert nagyon örültem, hogy a cinkék itt fészkelnek és hogy biztos a dongók elüldözték őket.

Azóta viszont többször is láttam a cinkéket szintén ki-berepülni.

Hát jó, lehet, hogy zseblámpával bekukkantok, csak nem tudom, hogy a dongók csípnek-e. Mert nekem méh- és darázscsípésre allergiám van.

2022. ápr. 3. 10:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
#3 ha nem vagy biztos benne pontosan milyen dongófaj akkor ne zargasd, van amelyik csíp, méghozzá elég nagyot!
2022. ápr. 3. 22:45
 5/5 A kérdező kommentje:

4

Rendben, köszi. De annyiraaaa kíváncsi vagyok. :)

Mondjuk szerinted egy cinke megeszik egy ilyen dongót?

2022. ápr. 4. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!