Magányos és depressziós embernek ajánlotok valamilyen állatot vagy csak rontana rajta?
Igen, persze, sőt. Jót fog tenni.
Én is cicát javaslok. Nem kell sétáltatni se, ami egy depressziósnál igen nagy teher lehet.
Attól függ, milyen depresszióról beszélünk. Egy durván klinikai depresszióban szenvedő ember esetén félnék, hogy esetleg nem tudja megfelelően gondját viselni egy kisállatnak.
De aki köznapi szóhasználattal élve depressziós, azaz búskomorságra, szomorúságra hajlamos, esetleg magányos és egyébként nem utálja az állatokat, annak szerintem is jót tehet egy aranyos, hűséges társ. Mint a fentiek is írták, inkább olyan állat, amely viszonylag kevés törődést igényel de sok szeretet tud adni. Pl. macska. (Aranyhalat nem sokat fogod tudni simogatni a kutyát pedig rendszeresen sétáltatni, mozgatni kell.)
Kedves kérdező!
Bár én még sosem voltam depressziós, nagyon áttudom érezni a helyzeted. Én ha szomorú vagyok, mindig a shetlandi pónimhoz megyek ki a hátsó kertbe, vagy egyszerűen behívom az ágyamba a kutyám, és máris jobb kedvem lesz. Ha esetleg csak egy kis simire vágysz, és nem akarsz magadnak plusz, extra feladatot, én is egy macsekot ajánlanék. Nekem nincs, de régebben volt, és imádtam őt. Lényegében mindegy, hogy fajtatisztát veszel, vagy egy menhelyi cicust fogadsz örökbe, a lényeg az, hogy jól figyeld meg, mielőtt hazavinnéd.
Remélem, hamarosan rátalálsz a lelkitársadra! Addig is kitartást, minden rendbe fog jönni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!