Gyerekek mellé, lakásba milyen állatot vehetnénk? Nektek mi van?
Kislányom nagyon szereti az állatokat és szeretne egy kutyát,de sajnos azt nem vehetünk,mert lakásban lakunk.
8 és 1 éves gyerekek
Szia!
Attól, hogy lakásban laktok még lehet kutyátok. Kis-közepes testűt kell választani és megfelelően mozgatni napi 2-3 séta, kötél, rákóka, labda és nem tesz semmit tönkre.
Ami még eszembe jut díszhal de szerintem ez nem is igazi házi állat mert úgy igazából foglalkozni nem lehet vele, max nézni, etetni és takarítani az akváriumot. Vagy valamilyen madár...? Azzal meg csak az a bajom, hogy folyton kapar meg rikácsol. Nekünk már volt, de elajándékoztuk mert nem bírtunk tőle aludni, tesómék is ugyan így jártak, nekik Nimfa volt. Esetleg vadászgörény? Van aki szereti... egész jól el lehet vele lakni azt mondják, mondjuk én nem értek hozzá, még sosem volt, de nem is tervezem hogy lesz. Macska? Sokat kell utána takarítani, jobban hullik a szőre mint egy kutyának, bentre piszkít egy tálcára amit minden nap van hogy többször is ki kell takarítani, előnye, hogy kisebb mint egy kutya, kevesebbet eszik, viszont nem lehet sétálni járni vele, kirándulni, stb
*bocsánat, azt kizártad.
Akkor cica, vagy nyúl. A nyulat ki lehet engedni, lehet simogatni és alomhoz lehet szoktatni.
Én olyat vennék, amit a 8 éves gyermeketek már el tud látni, tud gondozni. Így fejlődik a felelősségtudata is. A hörcsögöt vagy fehér egeret javasoltam volna, de ha azt nem akartok, akkor legyen hullámos papagáj vagy ékszerteknős (ez utóbbi akváriumának tisztításában azonban segítsen valamelyik szülő). Ha a lakásban tudjátok megfelelően tartani, a törpenyúl is szóba jöhet.
1 éves gyerek mellé azonban nem való állat, legalábbis nagyon figyeljetek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!