Van olyan állat ami alkalmas otthoni nyest vadászatra?
Az élvefogó csapdához nagy szerencse kell mert igen okos állat. Rengeted videót megnéztem és sok mindent próbáltam, de csak macskát és sündisznót fogtam. A nyestet viszont nem sikerült kézre keríteni. Próbáltam fürj tojást, kissebb tyúk tojást, nyers húst, lekvárt. A csapdát próbáltam szalmával, rongyal, fakéreggel de még sima kartonnal is álcázni, mind sikertelenül.
Utána próbáltam elriasztani emberi haj, kutyaszőr, gázolajos romgy, stb. A Protect nyestriasztó sprayt és a kemo z101 nyestriasztó spray-t is használtam mind a kettő teljes mértékben hatástalan. Du befújtam az autót este ahogy láttam a kamerán nem igen zavarta ugyan úgy mászkált a motortérben és az autón, pedig nem sajnáltam.
Vettem még kemo m180-as ultrahangos riasztót arra is nagy ívben tett rá.
Aztán vettem Conibear 160" nyest csapdát. Ezzel sikerült megoldani a problémát. Bár elég könnyű dolgom volt, mert a kamerán láttam, hogy mindig ugyan ott jön be.
"Esetleg méregben is gondolkodhatsz, fecskendővel nyomj bele valami finomságot a nyers tojásba, ő majd szépen megissza."
Ez nem is olyan rossz ötlet. Az már más kérdés,hogy mennyire állatbaráti. De végső megoldásnak jó lehet.
A macska nagyobb testű általában a nyestnél.Mégis a nyest kerül ki legtöbbször a kettejük csatájából győztesen.Úgyhogy az nem igazán megoldás.A kutya az egyetlen ellensége.De ahol garázdálkodik az a területe,amit tökéletesen ismer,és pontosan tudja hol van kutya,és a kutyának milyen határai vannak,hol nem éri el pl. És a kis rohadék képes a kutya orra előtt elsétálni ahol már tudja hogy nem eshet bántódása,és direkt hergeli a kutyát.
A mérget nem ajánlom szintén...egyrészt oké hogy egy igazi kis rohadék, de mellette azért jópofa,mókás állat,és egy élőlény.Másrészt általában kiszagolja a mérget, ahogy egy élvefogó csapdánál is nagyon óvatos, így az ételhez is így viszonyul.Harmadrészt pedig ha mégis megeszi a mérget és nem végez vele azonnal, akkor benne van a pakliban hogy valahol olyan helyen döglik meg ahol nem lehet hozzáférni,nagyon kis réseken is képes bejutni.Az ember pedig csak azt érzi hogy valami rohadt büdös,és csak nagyon nehezen találhat rá a bűz forrására.
Én a kutyát javaslom...ahol telken belül szabad mozgástere van a kutyának, oda nem nagyon merészkedik,tehát az a terület védve van.
Bár ez is egy veszélyes üzem.Az egyik ismerősömnek a kutyája észrevett az egyik éjjel egy nyestet az udvaron, elkezdte kergetni feltehetően a nyest bemenekült az autó motorterében, a kutya pedig nem fért hozzá...de nem hagyta annyiban,reggelre félig lebontotta a motorteret...persze a nyest már közben rég elillant.A tulajnak 400ezres kért csinált a kutya, avagy a nyest. Persze gondolom ez nem egy gyakran előforduló eset :) De ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!