Aki igazán szereti az állatait, az ìgyis - úgyis
megoldja, hogy kitudja vinni őket külföldre(ha muszáj az
illetőnek kiköltöznie) ?
A kérdező szavazást indított:
33 szavazat
Biztos van olyan, amikor tenyleg nem megoldhato, de en akkor oda nem mennek. Nagyon szeretem a kutyamat, semmi penzert nem koltoznek nelkule sehova.
2022. febr. 14. 09:53
Egyetértek az elsővel. Én úgy alakítom az életemet, hogy a kutyám is beleférjen. Ha költözéshez nem vihetném, akkor nem költöznék. Mindent meg lehet oldani, vannak kisállatbarát albik is.
2022. febr. 14. 10:09
Hát ha megrögzött állatkínzó, akkor bizonyára igen.
2022. febr. 14. 10:12
"Ha költözéshez nem vihetném, akkor nem költöznék" Nem véletlen, hogy az értelmes, életrevaló emberek többségében már mind külföldön élnek. Csak pár hasonlóan bárgyú agyhalott maradt otthon, akik szabadidejükben a kisállatos csoportokban zaklatnak tömegesen másokat az agyalágyult baromságaikkal arról, amihez nem értenek (állattartás, külföldre költözés). Mindkét témához jellemzően olyan hülyék, mint 6 pár rendőrcsizma.
2022. febr. 14. 10:24
Meg lehet oldani! Költözött már ismerősöm Ausztráliába is, kutyával. Európában meg egyszerűbb.
Csak utána kell járni, és követni a szabályokat.
2022. febr. 14. 10:26
Van, hogy nem megoldható. Annak idején mi is otthon hagytuk a kutyánkat a szüleinknél. Nem tudom, hogy aki ebben állatkínzás lát, az mire gondol pontosan.
2022. febr. 14. 10:27
Hát, ez azért összetett kérdés. Pl. vannak olyan országok, ahol bizonyos kutyafajták tiltottak, akinek olyan van itthon, az nem igen tudja olyan országba kivinni, ha olyan helyre menne dolgozni. Illetve a külföldre költözés sem biztos, hogy végleges, időszakosan meg nem biztos, hogy van értelme állatokkal együtt menni. Vannak olyan állatok is, amik nehezen költöztethetők, pl. akvaristák szerintem nem viszik magukkal az akváriumot külföldre, inkább ott összeállítanak egy újat.
2022. febr. 14. 10:49
#6 “Van, hogy nem megoldható.”
De. Mindig megoldható, csak te nem akartad megoldani. Így pontosabb a megfogalmazás. Mindenhol lehet találni kutyabarát lakást, innentől fogva semmi akadálya annak, hogy vidd az állatodat is. Ahogy #5 írta, van, aki még Ausztráliába is megoldja, hogy vigye a kutyáját, pedig oda 5000 dollárba kerül a kutya kivitele! (tudom, mert nemrég néztem utána, én is oda tervezek költözni). En úgy vagyok vele, hogy a kutya családtag, a gyerekemet sem hagynám itthon költözésnél, csak azért, mert úgy nehezebb. Egy értelmes felnőtt ember úgy vállal felelősséget állatért vagy gyerekért, hogy gondoskodik róla és nem dobja el az első adódó nehézségnél.
2022. febr. 14. 10:54
Nem mindenhol. Ahová mentünk dolgozni, az egy osztrák falu. Három albérlet volt összesen a környéken, ami nem putris. Egyikben sem fogadtak nagytestű kutyát. Azt meg ne mondd, hogy azért költözzek be a penészes, széteső lakásba, mert kutyám van...
2022. febr. 14. 11:28
Bár a kérdés nem csak a kutyákra vonatkozik, hiszen nem abban a kategóriába szerepel a kérdés, de kutyásként külföldre költözésnél nem csak az lehet szempont, hogy kutyabarát albérletet találjon a gazdi, hanem az is, hogy amilyen fajtát ő tart, azt abban az országban tarthatja-e egyáltalán. Magyarországon nincs tiltott fajta, de van, ahol birságolnak, ha tiltott fajtát tartasz. Itt egy cikk erről.
[link]
2022. febr. 14. 11:51
Kapcsolódó kérdések: