Mi ez a “gizsgúgya” kifejezés?
Figyelt kérdés
Értem én, hogy a kiskutya szóból ered de ki találta ki? :D
Facebook-on találtam szembe magam ezzel a kifejezéssel.
2022. jan. 17. 09:48
1/15 anonim válasza:
VAN vmi ilyen csoport fb-n kb csak erről posztolnak
2/15 anonim válasza:
Egyszer valaki gügyőgve mondta, azóta pedig terjed. Ennyi a történet!
3/15 Pelenkásfiú válasza:
Az az eredete, hogy a tanulatlan emberek a legkülönbözőbb módokon képesek helytelenül leírni egy ilyen egyszerű szót is, mint a "kiskutya". Ez pedig egy szándékosan eltúlzott helytelen alak.
Ha pl. Facebookon böngészed a kutyás hirdetéseket, hamar szembejön veled egy ilyen. :D
4/15 anonim válasza:
A cigányok mondják így. Sajnos van köztük olyan, aki még a "kutya" szót se tudja leírni vagy kimondani helyesen.
Tudom, mert tanítottam roma osztályt (általános 5.).
Se írni, se olvasni nem tudtak....
Tőlük ered a kifejezés.
5/15 anonim válasza:
giskunya, csak másik akcentussal
6/15 anonim válasza:
tyegény pityi tutyuliiiiiiiik :'( <3 <3 <3
8/15 anonim válasza:
Igen, onnan ered, hogy meglepően sokan nem tudják leírni helyesen a "kutya" szót, hirdetésekben meg facebook posztokban. Onnan "mémesült".
10/15 anonim válasza:
Valami cigu kommentelt igy egy kutya hirdetés alá. Írt mást is, hasonló stílusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!