Állatorvosi rendelőbe lehet menni önkénteskedni?
Az 50 órást letöltheted, de ingen korlátozott munkakörben, jogi okok miatt, mint gyógyszerkezelés, műhiba tanúskodás, személyes adatok kezelése,...
Előny, ha finom lány vagy! :)
(De én ezt honnan tudnám, NEM vagyok állatorvos doktor!!! >:) )
Szerintem nem. #asszisztens?
Mi van ha elbénázol valamit? Szép is lenne ha akármilyen jöttment beállhatna állatorvosi asszisztensnek. Pont azért mennek dokihoz, fizetnek drága pénzeket az emberek hogy meggyógyítsák a beteg/haldokló/súlyos állapotban lévő kedvencüket, hogy egy 0 hozzáértéssel rendelkező gimis valamit elszúrjon, amibe esetleg belehal az állat/megsérül.
6-os asszisztens és orvos között hatalmas a különbség, egy "gimis jöttmentnek" meg pláne nem azokat a feladatokat adják, amik felelőségteljesek lennének.
Általában ilyenekre kell gondolni:
- töröld le a kezelőasztalt
- mosd el az eszközöket
- nézd meg az állatokat (pl csöpög-e az infúzió, alszik-e, hányt-e, evett-e stb.)
- adj az állatoknak enni
- vidd ki x állatot sétálni, mond meg pisilt-e, kakilt-e ha igen milyet
- szereld össze, vagy pakold el az elkülönítő ketrecet
- fogd meg az állatot
- maradj itt az állattal, míg felébred / vissza nem jövök (vagy csak szimplán álljon ott mellette, mert bele van nyomva az altató, de ha mégis történne valami, ne essen le másfél méterről bódult állapotban, miközben rá van aggatva minden érzékelő az altatógépről)
- hozd ide ezt, azt
- kérdezd meg kik és miért várakoznak
- vidd ki / szedd be az oltási könyveket
- moss fel mert bevizelt a kutya
Szóval amúgy van bőven olyan munka, amit rá lehet bízni minden egészséges embergyerekre. Kanülálni nem fog, nem hogy műteni (még annyira se, hogy fogd meg ezt vagy azt. Maximum a bemosakodásnál segíthet és sterilen kiadhatja a kesztyűt...), esélye nincs veszélyeztetni az állatot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!