Ha kiteszem az egérírtót hány nap után mennek rá?
Ha megeszi akkor csak órák-napok múlva pusztul el, és ha pl az egérlyukban, a konyhaszekrény mögött, a szekrény alatt döglött meg, csak akkor fogod tudni, ha érzed a hullaszagot.
Más egércsapdát nem kaptál? Pl ragasztót amibe beleragad. Te is készíthetsz csapdát cserépből.
Jaj ettől félek mert ez a nyaraló hogy ide döglik nekem hetekre...:D de a granulátumot se bontották még meg szóval nem értem.
Majd akkor veszek másik fajtát legközelebb, a ragasztóstól féltem de jogos legalább látnám.
Meg ilyen létezik hogy kb 8 kis pottyantást látok nem egy rakást? Nem kéne többnek lennie?
Itt az udvaron mindig voltak a szántóföld meg állatok miatt de azért a házban nem:(
Az egér nem egy helyre "csinál" sokat, hanem össze-vissza sok kicsit jártában-keltében ahol egy pillanatra meg tud nyugodtan állni a nélkül hogy veszélyeztetve érezné magát. Ha ez a konyhapult akkor a konyhapult.
A vonulási útvonalukra rakd ki a méreget, de lehetőleg olyan helyre ahol nem keveredhet az élelmiszerbe az "elpottyantott" darabka és más háziállat, gyerek stb. NEM fér hozzá. Az egér ráadásul elég óvatos állat, az új kaját - ha máshol táplálékbőség van - sokszor csak kerülgeti nem eszi egyből meg. Sosem egy helyről fal fel sokat, hanem csak csipeget innen-onnan, lehet napokig csak kerülgetni fogja a mérget.
S ahogy fent is írták nem azonnal döglik meg, hanem sokszor csak napok múlva az elfogyasztott és felhalmozódó méregtől. Haláltusája közben behúzódik valahova (ugyebár nem érzi magát olyan frankón hogy a szoba közepén tanyázzon le). Ha van macska is akkor nem javalt a méreg használata mert bekerülhet a macska szervezetébe is (minden melegvérű állatra hat).
Mivel nem volt a granulátom kirágva így nyilván az egér se evett bele, ha hiszed ha nem ezek itt falun vannak olyan okosak hogy nem eszik meg a mérgezett egeret csak dobálni szokták őket. Szerinted hogy élik túl az aratásos időszakot? Totál méregkoktélokat kever mindenki itt falun (NEM MI!) rakat egértetemet szedtem össze nyáron amit nem ettek meg, a kicsik valóban meg szokták őket enni de azok most nincsenek.
Amugy odament a granuáltum zacskóhoz mind 3 beleszagolt és ott hagyta ne nézd ennyire hülyének ezeket nem bentiek és nyilván ha elkezdte volna az egyik szétszedni közbeavatkozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!