Milyen háziállatot ajánlotok a tipikus kutya/cicán kívűl?
Panelban sokféle kisállatot lehet tartani!
Tengerimalacot írták előttem is, de én nem javaslom! Mivel a tengerimalac iszonyatos zajt képes csapni éjszakánként, mer éppen olyan kedve van...
Nekünk is volt tengerimalacunk, de utálta mindenki! Hiába hoztuk kicsinek, nem lehetett megszelidíteni... Próbáltuk simogatni kedvesen, nem hirtelen mozdulatokkal, lassan, de bolond maradt!
Ráadásul, felnőttként meg rendszeresen az volt a szórakozása, hogy minden kib@szott éjszaka hajnali 2 - 3 körül - vagy előbb/később - elkezdett torkaszakadtából visítani! Gondolhatod, hogy örült nekik mindenki, úgy, hogy kora reggel keltünk, mert mentünk dolgozni...
Olyankor kapott szénát - vagy gazt. Amikor elfogyott neki, megint elkezdett ordítani! Komolyan, én ilyen idegesítő, rosszindulatú jószágot még nem láttam, mint a tengerimalac!
Aztán, hála Istennek, 1 év után elpusztult.
Azért nem adtuk tovább, mert aztán mi elköltöztünk, faterom meg ott maradt vele.
Mire elpasszoltuk volna, elpusztult.
Nekem patkányaim vannak (őket is minimum párban lehet tartani), nagyon szeretem őket. Elképesztően okosak, kötődnek és bíznak az emberben, nem drága vagy nehéz a tartásuk. Ami nagyon nyerő pont volt nálam, hogy nem csak gubbasztanak a kis fészkükben mint egy hörcsög, hanem várják, hogy hazaérj, rendesen taníthatóak, akár trükkökre is, de emellett a babusgatást is bírják és szeretik.
Én csak ajánlani tudom őket.
Talán amit érdemes átgondolni, hogy velük tényleg napi szinten kell foglalkozni, mert nagyon okos állatok, illetve éjszaka ők is hajlamosak randalírozni. Persze ha nem abban a szobában tartod őket ahol alszol ez egyáltalán nem zavaró, nem visítanak, nem rázzák a rácsot, vagy bármi ilyesmi.
Ha albérlet, akkor olyat amilyet a tulaj megenged..vagy ne csodálkozz ha buktad a kauciót/kidob ha rájön.
A nyúl potyogtat, megrág mindent. A törpesün is nagyon piszkos, belekakil a futókerékbe és szétkeni a kakit. Minden nap takarítani kell nála. A madarakkal sokat kell foglalkozni, nagyon érzékeny, társas jószágok. A hörcsögöket, peléket is sokszor kézbe kell venned, hogy szelídek maradjanak.
Ezeket azért írom, hogy ne csak azt lásd hogy jajj de cuki-muki állatok. Pl sok nyuszi van fent jófogáson/kidobva, mert nem készültek fel rá a gazdik. Csak a pozitívumokat látták, majd rájöttek hogy ez nem nekik való.
Akármit választasz, nézz utána alaposan, youtube videókat is nézz, és a "negatívumait" is vedd figyelembe illetve hogy milyen szükségletei vannak, megtudod-e azokat adni neki.
Amúgy én boát, királypitont, gekkót választanék.
Akváriumot is. (ezt viszont jól gondold át, mert nagyon drága hobbi, és ne úgy kezdj hozzá hogy belebaxol pár halat 'oszt cső. Alaposan nézz utána)
Én is nyugdot szívvel ajánlom a patkányokat. Nekem mindig voltak, imádtam őket. Baromi okosak, gyorsan tanulnak és nagyon barátságosak.
Az enyémek amikor otthon voltam ki voltak engedve a szobába és ott futkároztak, vécézni meg visszamentek a ketrecbe. Ha hívtam őket szaladtak és masztak fel rám.
Egyetlen hátránya van a patkánytartásnak: rövid ideig élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!