Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Fajtiszta, fajtatiszta?

Fajtiszta, fajtatiszta?

Figyelt kérdés
Hogy lehet, hogy a XXI. században van még olyan, aki internetezik, és (nem) fajtiszta kutyáról/macskáról beszél?

2021. szept. 10. 16:59
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

10, ha az első válasz szerinted normális válasz a kérdésre, akkor tévedtem. Nincsenek démonaid de sokkal nagyobb a baj, mivel egyes sem a kérdésre nem válaszol, de legalább vádaskodik, hogy provokatív a kérdés.

Persze értem én, bizonyos társadalmi rétegben a mások b...ogatás a menő.

2021. szept. 10. 18:46
 12/21 anonim ***** válasza:
54%
Teljesen mindegy, kérdező! 100 éve még fajtisztát mondtak. Nem kell kijavítani, ha valaki így írja. Mert tökmindegy. Mindenki tudja, hogy mire gondol!!
2021. szept. 10. 18:48
 13/21 anonim ***** válasza:

11

Normális választ adott. Milyen választ lehet adni egy olyan kérdésre, ami nem kérdés, hanem csak a benned felgyülemlett feszültséget hivatott feloldani?

Én is naponta 10 alkalommal biztosan a fejemet fogom az ilyen kérdésektől mint amit te is feltettél, mégsem írok ki 1 kérdést, amiben az efféle frusztráltságomat kiadhatom, hogy mennyi agyoniskolázott van, aki más módon nem tudja kiadni magából a stresszt.

"Nincsenek démonaid de sokkal nagyobb a baj, mivel egyes sem a kérdésre nem válaszol"---> most ha hozzád hasonlóan frusztrált ember lennék, akkor számon kérnélek, hogy ha valaki írásban kommunikál miért nem tud fogalmazni, átnézni hogy mit írt mielőtt közzéteszi. Ugyanis totál magyartalan a mondat. De nyilván értettem. Te vagy az egyetlen, aki viszont nem képes túljutni azon, hogy valaki nem azt mondja, hogy fajtatiszta.

Szóval öngól kedves kérdező. Sportolj, keress magadnak társaságot és tényleg gondold át azt a pszichoterápiát.

2021. szept. 10. 19:09
 14/21 A kérdező kommentje:

“ mégsem írok ki 1 kérdést, amiben az efféle frusztráltságomat kiadhatom”

Nem, helyette idejössz az ilyen kérdésekhez hőbörögni, hogy mekkora marhaság és nem is kérdés.

Na ez az öngól. Ennyi. 😉

Engem tényleg érdekelt, hogy a mai információval teli világban, ilyen alap dolgot miért ír valaki rosszul.

Megértem egy idegen anyanyelvűnél, vagy olyannál, ahol nincs internet, nincs nagyon okostelefon, stb.

2021. szept. 10. 20:14
 15/21 anonim ***** válasza:
73%

14

Nem hőbörgök, én teljesen nyugodt vagyok, a te megnyilvánulásaid pedig már a kérdésben látszik, hogy tele vagy frusztrációval :)

Engem is érdekel, hogy a mai információval teli világban, olyan alap dolgot mit a fogalmazás és a leírt szöveg ellenőrzése miért nem működik.

Szóval a lényeg az mégiscsak az, hogy semmivel sem vagy különb azoktól, akik fajtisztát mondanak fajtatiszta helyett, hiszen ez lehet nyelvbotlás is akár, ahogy pedig láthattuk a fogalmazás neked sem sikerült, leírtál egy szép magyartalan mondatot. Pedig azt bizony már 2. osztályban is trenírozzák, hogy hogyan is kell helyesen mondatokat fogalmazni ;)

2021. szept. 10. 20:21
 16/21 A kérdező kommentje:

“ olyan alap dolgot mit a fogalmazás és a leírt szöveg ellenőrzése miért nem működik.”

Az dolgot nem működik, vagy inkább a dolog? Bár a szöveg ellenőrzését már helyesen írtad.

Csak nem elfelejtetted átnézni elküldés előtt?

Ejnye, ejnye. :)

2021. szept. 10. 21:41
 17/21 anonim ***** válasza:
77%

16

Ellenben én nem kritizálok egy kérdésben. Csupán tükröt tettem eléd. Megmutattam, hogy te sem vagy különb azoktól, akik fajtisztát mondanak a fajtatiszta helyett.

2021. szept. 11. 07:24
 18/21 A kérdező kommentje:

Akkor térjünk ki a következő válaszodra:

“ Ki vesződik ilyen szerencsétlen emberekkel?”

Bár igazad van, tényleg nem kritizálsz. Ez a kommunikáció valami más szintje.

És miután ennyi választ írtál, nem is igaz, mert vesződsz.

U.I. Ha szerinted a “fajtiszta” egy súlycsoport egy vessző elmaradásával, akkor gratulálok. Egyik nyelvtani hiba, a másik a hiányos ismeretekre vall.

Legalább sikerült új szintre emelned azt az elvet, hogy “ha elfogytak az érveid, köss bele a helyesírásba”.

Ha a helyesírásba nem tudsz, köss bele a fogalmazásba/magyartalanságba. :)

2021. szept. 11. 08:13
 19/21 anonim ***** válasza:

18

Leírom harmadjára is, ugyanis nem csak fogalmazni, értelmezni sem tudsz mondatokat. Nem kritizálok, te degradáltad az első válaszolót, mert szólt, hogy egyszerű megszokásból is fakadhat ha valaki fajtisztát mond. Azért mert valaki azt mondja, hogy 'gyün" a jön helyett, nem feltétlen jelenti azt, hogy nem tudja hogy a jön szót kell használni, szimplán mondjuk falun él, ez ott a nyelvjárás, ezt használja.

Te pedig nem vesszőt írtál, hanem egy totál magyartalan mondatot írtál. De spongyát rá, senkit nem érdekel, ellenben a kérdésed és a válaszaid is tele vannak frusztráltsággal. Hogy miért vesződöm ennél a kérdésnél? Mert nagyon is boldoggá tesz, ha valaki olyan k.rva okosnak gondolja magát mint te, közben meg pont ugyanolyan, vagy még ostobább mint akiket ő maga leszól. Szóval nem fogytak el az érveim, csupán nagyon szívesen rávilágítok azokra a hiányosságokra a hozzád hasonló agysebészeknél, akik azt gondolják hogy mennyire okosak, valójában pedig semmivel sem különbek másoktól. ;)

2021. szept. 11. 08:50
 20/21 A kérdező kommentje:

“ hogy egyszerű megszokásból is fakadhat ha valaki fajtisztát mond.”

Legalább ha írásos bizonyíték van, ne hazudnál. Ez nem hangzott el.

“ ugyanis nem csak fogalmazni, értelmezni sem tudsz mondatokat. ”

Mindig azt kell nézni, hogy ki mondja, nem azt, hogy mit mond.

Miután az első kétmondatos válasz második mondata el sem jutott a tudatodig, ami tulajdonképpen a kérdés degradálása(provokatív kérdés), nem várom el, hogy 2 tagmondatnál többől álló mondatot egyben tudj értelmezni. Gondolom innen fakad az is, hogy szerinted nem tudok fogalmazni.

A továbbiakban korlátozni a fogom a válaszokat tőmondatokra a kedvedért.

Egyébként a kérdésben, nem kritizáltam. Nem minősítettem azt aki fajtisztát ír. Kérdeztem, hogy lehet,

A tájszólást meg ne keverjük ide.

2021. szept. 11. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!