Miért sárga-fekete csíkosak a darázspókok?
Számos légynek és póknak van fekete és sárga vagy fekete és narancs csíkos mintázata. Ilyenek például a Magyarországon is élő zengőlégy-fajok és a darázspók.
A, Mivel ez a színkompozíció látványos és esztétikus, így akarnak tetszeni a fajtársaknak.
B, Ezzel a „ruházattal” könnyebben tudnak behatolni a méhek és darazsak éléskamrájába.
C, A szúrásuk miatt veszélyes rovarok utánzása megtéveszti és elijeszti a többi ragadozót.
D, Teljesen véletlen jelenség, hogy hasonlítanak az említett fajokra.
A sárga-fekete színkombináció az állatvilágban azt jelzi a többi élőlény felé, hogy vigyázat mérgező vagyok ne egyél meg. Úgyhogy szerintem Cé válasz.
De mire jó ez, hogy leírod a kérdész és utána a választ is? Másokat akarsz próbára tenni, vagy vizsgáztatani? Vagy ezzel akerod a tudtára adni másnak, hogy te milyen okos vagy?
Előzőnek:
Valószínűleg egy tesztkérdést másolt ide, aminek nem tudja a megoldását. Biztosan dolgozatot írnak a suliban.
Hali!
Nem dolgozat, hanem biológia verseny. Én is versenyzek ismerem a feladatokat. A verseny lényege, hogy a neten kutatni kell. Hát nem túl tisztességes ez a versenymegoldás. Le lehet pontozni, de én legalább nem csalok.
AZ ANYUKÁD!(mmint a kérdés írójának)
Ez az idei mozaikos verseny biológiai részének 2. fordulós kérdései...
a határidő meg jan.2
onnan tudom,hogy én is részt veszek rajta:D
és nehogy leírjatok vmi választ is ennek a....
mert ez...
áh,inkább felhúzom magam
u.i.:megfogom nehezíteni ám a dolgod,kedves versenytárs...
Utolsó válaszoló!
Egyetértek veled. Én is versenyzek. Annyiban javítanálak ki, hogy a beküldési határidő jan. 6. éjfél.
Remélem találkozunk a döntőben! Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!