Hogyan tartsak egy hörcsögöt?
Minden reggel friss zöldség-gyümölcs apróra vágva. Friss víz az itatóba. Napi egyszer szárazkaja, lehetőleg este. Minimum hetente egyszer takarítsd, és a házikójába vegyél gyapotot. Az puha, a hörikék nagyon szeretik. A ketrecbe puha faforgácsot vegyél, ami nem sérti fel a kis lábát. Tegyél be neki ágakat, amiket tud rágni, mivel a fogait folyamatosan koptatnia kell.
Ha aranyhörcsögről van szó, heti 1-2 alkalommal diónyi nyers húst is adj neki, mivel az aranyhörcsög a természetben vadászik, így állati fehérjére is szüksége van a szervezetének. Ez lehet nyers disznó, csirke, vagy marhahús (pici darab), egy darabka párizsi, de lehet neki 2-3 liszkukacot (élőt), vagy élő tücsköt is adni. A miénk anno mindig levadászta a tücsköt, lerágta a hátsó lábait, majd a fejét és utána betolta a többit. Plusz a nyers hús jót tesz az egészségének is. Bár nem tudom, neked milyen fajta hörcsögöd van.
Ha megszelidült - pár napig ne vedd ki - már óvatosan ki lehet venni. Lehetőleg olyan helyen engedd szabadon (ágy, asztal), ahol nem fenyegeti veszély és nem tud leugrani, megszökni sem.
Hát, röviden ennyi. Ha jól tartod, akkor akár 4-5 évig is elél a höri. :)
Elsősorban mekkora a ketrec? A kereskedésekben nagyon kicsi kecókat ajánlanak, ami a hörcsögnek kínzás. Ezen kívül a kerekek is kicsik szoktak lenni, ami árt a gerincének, na meg többféle ártalmas tárgyat (pl.: fogkoptató kő), esetleg eledelt is ajánlanak.
Itt tudsz róluk olvasni:
horcsoginfo.hu
Itt pedig leírás a legfontosabb tudnivalókról:
Olyan tápot vegyél, ami tartalmaz lisztkukacot és tücsköt.
Ha rákeresel, egy csomó cikk van, hogy hogyan kell helyesen tartani őket
Mi vettünk ilyen futtató ketrecet is:
Ketrecbe ne a tányérfuttatót vegyél, mert abból kiesik és megsérülhet. Mókuskeréknél arra figyelj, hogy ne görbüljön nagyon a gerince.
Kézhez szoktatás nekünk kb 2 hét volt. Először csak enni adtam neki, aztán néha bedugtam az ujjam a ketrec rácsai közé. Aztàn idővel betettem hozzá a tenyeremet, amiben tökmag volt. Aztán már ki tudtam venni és a tenyeremben evett. Ezután még néhányszor jutalmaztam még, aztán már teljesen hozzászokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!