Sokak szerint az állatoknak miért nincsenek érzelmei, amire a vallások is ráerősítenek néha?
Meg valamelyik "tanító" mondta, hogy az ember eltér a természettől, láttál e már depressziós kutyát? Igen én láttam, láttam olyat is ami a gazdája elvesztése után 3 hónapig nyüszített, teknőst ami a vele együtt élő teknős halálától a saját haláláig "sírt".
Meg persze van aki szerint csak ösztönlények és nincsenek érzése, hát szerintem aki ezt mondta, annak biztos nincs.
Néhány vallási kisebbségbe meg kvázi azt tanítják, hogy az állat azért van, hogy az embereknek jó legyen..
Nekem ez olyan mintha az ember akarná magát nagyon felsőbbrendűnek tartani, csak mert pár agysejttel többje van, de még egyenlőre ugyan úgy vérzik el mint bármilyen más hasonló emlős.
Sok embernek sajnos kényelmesebb az a tudat, hogy "mi vagyunk a teremtés koronái", mint az, hogy elfogadja, más lények is ugyanolyan értékesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!