Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi a "helyes"? Ha mindig van...

Mi a "helyes"? Ha mindig van a kutya/macska táljában kaja, vagy ha időközönként kap valamennyit?

Figyelt kérdés
Vagy ez pont attól függ hogy kutya vagy macska? Nektek mi a véleményetek erről?

2021. máj. 19. 23:52
A kérdező szavazást indított:
Mindig legyen kajája
Időközönként kapjon
42 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
23%
Száraztáp mindenképp legyen a tálkában,legalább egy maroknyi. Nedves /konzerves kaja pedig időközönkét. Mindkét állatnál én így gondolkozom.
2021. máj. 19. 23:59
 2/12 anonim ***** válasza:
97%

Pont attól függ szerintem, de azon belül is hogy milyen étkes az állat.

Nálunk a macskáknak egész nap le van téve a táp, mert ők nem mohók, amikor éhesek esznek picit aztán elmegy (és így csak egy kis tálnyi tele étel fogy el naponta, ami amúgy is az adagja lenne, csak beossza).

Na de a kutyánk... ha egész nap ott lenne az étel; nem lenne ott egész nap mert egyből felzabálná, akármennyit teszünk le elé.

2021. máj. 19. 23:59
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk eleinte mindig volt száraztáp a macskánk táljában, este pedig kapott nedves kaját, de ettől kicsit meghízott. Azóta csak reggel kap egy kevés szárazat, este egy 85 grammos nedveset, és így tartja a súlyát.
2021. máj. 20. 00:14
 4/12 anonim ***** válasza:
96%
Szaraztap mindig van kint a macskaknak, abbol nem esznek annyira, kb 2 naponta ontunk, neha ragcsalnak belole egy keveset es annyi. Nedveset pedig reggel-este, az altalaban elfogy azonnal, vagy legalabbis egy oran belul.
2021. máj. 20. 00:22
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Kutyának nem jó, ha mindig kint van, őt napi egyszeri/kétszeri étkezésre érdemes beállítani, kortól és mérettől függően.

A macska ellenben falatozva eszeget, neki az az ideális, ha mindig van kint száraz előtte.

Természetesen az elfogyasztott táp mennyiségét itt is kontrollálhatod, hogy a napi adagot 2-3 részletben teszed ki, de nem kell elvenni előle, ha nem rögtön vagy nem annyit eszik.

2021. máj. 20. 00:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám menhelyről jött hozzám, és mindig, mindent megevett az utcán séta közben, még a szalvétákat és a mekis zacskókat is, mert kajaszaga volt. Csak úgy tudtam leszoktatni erről, hogy itthon mindig van előtte száraz táp. Először nedvesen adtam neki egy nagy adagot, kb dupláját, mint ami a szokott mennyiség volt, hogy biztosan jóllakjon. Rögtön utána kitettem elé egy nagy tál száraz kaját, amit akkor rögtön meg sem tudott kóstolni, annyira jól volt lakva. De reggelre szépen eltüntette. Feltöltöttem a tálját, rá se nézett. A reggeli séta alatt nem evett meg semmit, akkora pocakja volt, hogy csak lépésben sétálgatott. A következő napokban is állandóan előtte volt a kaja, és kb a harmadik napra abbahagyta a túl sok kaja evést, szépen magától beállt egy normális mennyiségre. Kb 1 kg-t hizott a 12 év alatt, mióta nálam van (német juhász keverék, most 14 éves). Teljesen egészséges, kaja állandóan előtte, és nem akar az utcán megenni semmit.

De minden kutya más. Az enyémnél ez vált be.

2021. máj. 20. 02:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kutyákat napi 2x etetem száraz táppal, az el is fogy.

Macska előtt a száraz mindig ott van, kb 2 naponta töltöm újra. Mindemellett napi 3-4x nedveset is kap. Csak nedveset nem győzök neki adni, baromi drága a tápos etetéshez képest, csak tápot meg nem akarok neki adni, mert annyira azt nem imádja. A miénk persze. Szüleim macskája csak szárazat kap, és ő előtte is mindig ott van. Nem habzsol, nem dagadt. A macskák ha száraztápról van szó hamarabb leállítják magukat mint nedvesnel, szerintem szárazból pont annyit esznek amennyi kell nekik. :D

2021. máj. 20. 06:17
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kutyámnak ott van egész nap, így is van olyan, hogy nem fogy el, pedig sokszor kevesebb, mint az ajánlott adagolás.
2021. máj. 20. 09:26
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
Kutyának időközönként, macskának folyamatosan. Máshogy étkeznek.
2021. máj. 20. 11:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyed függő is, szüleim macskája előtt mindig van kint száraztáp, ha olyanja van eszik egy kicsit belőle, de nem zabálja fel, mikor mi megpróbáltuk a sajátunkkal a napi ajánlott adag dupláját felhabzsolta így nála kimérve megy az etetés hogy ne guruljon heteken belül.
2021. máj. 20. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!