Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Egy állat ondójával teherbe...

Egy állat ondójával teherbe lehet ejteni egy teljesen másmilyen állatfajtát?

Figyelt kérdés

2021. máj. 2. 12:43
1 2 3
 21/30 Tevenyereggyarto ***** válasza:
94%

Mint ahogy írták többen nagyon közeli rokonságban álló fajokat lehet keresztezni. Általában ezek a hibridek részben vagy egészben sterilek, de ha elég közeli rokon fajokat keresztezünk akkor az utód továbbra is gond nélkül termékeny marad, bár az ilyen esetekben sokszor az is kicsit kérdéses ,hogy mennyire beszélhetünk “külön fajokról” a szülők esetében. Ez részben azért van mert a “faj” egy kissé képlékeny fogalom. Többféle fajdefiníció is létezik s talán az egyik leginkább használtnak a lényege az ,hogy két egyed akkor tartozik ugyan abba a fajba ha az utódaik életképesek és termékenyek lesznek.

Ha nagyjából érted az evolúció működését akkor érted miért van ez az egész kuszaság-féle a fajokkal. Pl: nézd meg a gyűrűfajok esetét: [link]

Tehát van egy populáció akiknek egyedei gond nélkül szaporodnak egymással. Majd kettéválik (mondjuk egy hegy vagy tó két oldalán egy-egy populáció) s a két populáció nem keveredik egymással. Ahogy terjednek a hegy vagy tó körül mivel nem keverednek ezért egyre inkább felhalmozódnak a különbségek a két populáció közt míg egy napon (akár évmilliók múltán) körbeérnek s újra találkoznak. Viszont ekkorra már annyira különböznek ,hogy nem tudnak egymással szaporodni VISZONT az egymást követő generációk még tudnak/ tudtak, de a “két véglet” már nem tud egymással. Ekkor mondhatjuk azt ,hogy a kezdeti egy fajból lett kettő.

Ha pedig veszünk egy egyedet az egyik és egyet a másik populációból valamelyik kezdeti szakaszban nem sokkal azután ,hogy már szétvált a kiinduló populáció akkor ez a két egyed még tud kereszteződni mert bár már két külön populációból származnak még nem telt el annyi idő/ annyi mutáció ,hogy még ne tudjanak keveredni.

Mindezek jobb megértésére ajánlom Zállatorvostól a “DNS-től az evolúcióig” 5 részes minisorozatát. Itt az első rész:

[link]

2021. máj. 2. 14:28
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Pl a kentaurak is így jöttek létre
2021. máj. 4. 07:54
 23/30 anonim ***** válasza:
meg a madárpókok:) és a sárkányrepülők. :) Na jó, ezek nem. :):)
2021. máj. 4. 13:34
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
23: mi van a lódarázzsal?
2021. máj. 4. 13:40
 25/30 anonim ***** válasza:

"23: mi van a lódarázzsal?" :)

Ő egy örökbe fogadott deermouse, csak álruhában. :):) :)

. :)

2021. máj. 4. 18:11
 26/30 anonim ***** válasza:

*asszem,erre gondoltam

Wikipedia

Lesser mouse-deer -

Régebben a deermouse-ra id adott ki rengeteg képtalálatot erről az állatról. :)

2021. máj. 4. 18:12
 27/30 anonim válasza:
Vannak azért furcsaságok. Felhoznám azért a szar-vas-marha esetét...
2021. máj. 6. 20:06
 28/30 anonim ***** válasza:

És még van Chowder, és a medvedisznóember. (Aki félig medve, félig disznó, félig ember. :))

Chowder pedig egy medvemacskanyúl.:)

A Macseb pedig attól függ, honnan nézed. :):)

2021. máj. 6. 21:07
 29/30 anonim ***** válasza:
Létezik egy fogalom, szaporodási gát. Többek kozott épp ez alapján szokták meghatározni, hogy közel egymáshoz két faj hogy ez a gát van vagy nincs...
2021. szept. 1. 06:44
 30/30 anonim ***** válasza:

Megy a nyuszika az erdőben. Találkozik egy fura szerzettel.

- hát te ki vagy?

- Én vagyok a farkaskutya!

- Hát az meg mi?

- Anyukám farkas, apukám kutya, így lettem én.

Megy tovább nyuszika, szembejön az összvér.

- Hát te meg miféle szerzet vagy?

- Én vagyok az összvér

- Hát az meg mi a szösz?

- Anyukám ló, apukám szamár, így lettem a szerelmükből én.

Furcsállja a nyuszika, de megy tovább, szembejön a lódarázs.

- De fura vagy, te ki vagy?

- Én vagyok a lódarázs!

- Na elmész te a pics@ba!

2021. szept. 1. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!