Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a Carcharadontosau...

Szerintetek a Carcharadontosaurus vagy a Giganotosaurus volt a hosszabb?

Figyelt kérdés
Hol ezt olvasom, hol azt. A wikipédián azt írják,hogy a Carcharadontosaurus volt nagyobb, mert arra 13,3m írnak a Gigára pedig 13-at. Szerintetek melyik volt a hosszabb?

2021. ápr. 26. 22:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb helyen én a Gigát látom vagy olvasom nagyobbnak, úgyhogy én arra tippelek.
2021. ápr. 26. 23:19
 2/5 A kérdező kommentje:
És szerintetek ezek a hatalmas theropodák is tollasak voltak?
2021. ápr. 27. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A tudomány szerint esélyes, hogy lehetett nekik is valamennyi tolluk, ezt bizonyosan akkor tudjuk csak meg, ha esetleg előkerül egy olyan maradvány ahol nem csak bőr őrződött meg. Persze ha olyan kevés tolluk volt, akkor lehet még egy jól megőrződött maradványnál sem vennénk észre. De ott van a Yutyrannus is, az egy elég nagy állat volt, a lábától az orráig tollbundával, igaz hideg helyen élt.
2021. ápr. 29. 00:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Az én felvetésem szerint az ilyen meleg területeken elő állatoknak nem volt tolluk, úgy mint a mai orszarrvúnak vagy elefántnak, rajtuk is a nagy testméret miatt eltűnt a szőrzet jelentős része és mivel a Charcharadontosaurus és Giganotosaurus is meleg területen élt, szerintem nem rendelkeztek tollakkal.
2021. máj. 6. 20:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen az éghajlattól függ, hogy van-e tolluk-e, vagy sem (a Velociraptornak is volt, pedig a Góbi-sivatagban ritka a fagyhalál), hanem a törzsfejlődéstől. A madarakéhoz hasonló toll csak a theropodáknál jelent meg, azon belül is a Coelurosairia dinoszauruszoknál, mint a Velociraptor, Therizinosaurus vagy a madarak. A többi dinoszaurusznak is lehetett egyfajta tollszerűsége (látsd Psittacosaurus), de az sokkal inkább volt egy szarunyúlvány.
2021. máj. 6. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!