Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az állatok tudják?

Az állatok tudják?

Figyelt kérdés

Tudjak, hogy ha elpusztul egy tarsuk soha többé nem altják viszont? Hiányzik nekik?

Tudom, hogy például az elefántot "eltemetik" a halottaikat és vissza is járnak a "sírhoz", de például a macskák vagy kutyák hiányolják őket?

Van több macskánk és sajnos ma reggelre az egyik kis tündéri, barátságos, bújós kiscicánk elpusztult, de a többieken nem látszik, hogy tudnák ezt vagy hiányozna nekik.

2021. ápr. 24. 12:31
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibákért nem vettem észre írás közben
2021. ápr. 24. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom felfogják-e, de ha társaságban éltek (pl. két kutyád volt, meghalt az egyik), akkor depresszósak is lehetnek ha nem kapnak kellő figyelmet.

Most kutyákkal példálóztam.

2021. ápr. 24. 12:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes kérdés, és abban sem vagyok biztos, hogy általánosítható fajon belül, szerintem az adott egyed IQ szintje is közrejátszik benne, hogyan és mennyit ért meg a halálból.

Az biztos, hogy vannak olyan kutyák, akik még akár idegen faj egyedein is képesek észrevenni, ha beteg, ájult, esetleg halott, és próbálják feléleszteni, piszkálni. Tehát ilyen értelemben van valamilyen fogalmuk a halálról, észreveszik, ha baj van.

Viszont ha nem látják a saját szemükkel az elpusztult állatot, akkor nem képesek összerakni a képet, tehát pl. ha előzőleg beteg volt a másik kutya/cica, aztán másnap nem találják, de magát a tetemet nem látták, akkor ők ennyiből nem képesek összerakni, hogy mi történt, és még évek múlva is képesek visszavárni a barátjukat, ha valamin megérzik a szagát.

De olyan is van, hogy ha egy kutyának meghal a gazdája, akkor naponta kijár a sírjához egymaga, vagy egyszer kimegy, és többé nem mozdul onnan, nem eszik, nem iszik, és ott pusztul el.

Tehát igazából elég összetett, és emberi szemmel nézve átláthatatlan a viszonyulásuk a halálhoz, vagy hogy mennyit értenek meg belőle.

Viszont am block állatokról beszélni nem lehet, mert minden faj más, ahogy Te magad is írod, annál is inkább, hiszen biológiailag nézve maga az ember is csak egy az állatfajok közül.

2021. ápr. 24. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
annyi biztos, hogy ugyanúgy szeretnek, kötődnek és megélik a másik hiányát, értetlenkednek, depressziósak, keresik, és reménykednek, mint mi, emberek
2021. ápr. 24. 12:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez valóban egy elég érdekes téma.

Tapasztalat, hogy, ha egy kecskétől elválasztják a gidáját, az akár hónapokig is gyászol.

A majmok is elég komplexen gyászolnak. Van, hogy az anya nem engedi el a kicsinyét és addig viszi magával, amíg bomlásnak nem indul.

A kutyákon is lehet látni, amikor gyászolnak.

Szerintem, ha nem is teljesen, de tudják, hogy mi a halál.

2021. ápr. 24. 13:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A madarak is tudják bem csak az emlősök. A varjaknak pl temetési szertartása is van.
2021. ápr. 25. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!