Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Haszonállatoknál miért különbö...

Haszonállatoknál miért különböztetik meg a herélt és nem herélt nemet?

Figyelt kérdés

Lovaknál és disznóknál a legszembetűnőbb.

Miért számít ez annyira, hogy a herélt hímeknek külön megnevezése legyen? Számomra lealacsonyítónak tűnik és értelmetlennek.

2021. ápr. 16. 15:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Kit alacsonyít le? A lónál és a disznónál mitől szembetűnőbb, mint a juhnál és a marhánál pl?
2021. ápr. 16. 15:26
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Társállatok is így szerepelnek az állatorvosi nyilvántartásban, nem csak a haszonállatok, légy nyugodt. Az én cicám leleteire is az van írva nemként, hogy miskárolt. Sosem jutott még eszembe felháborodni emiatt.
2021. ápr. 16. 15:32
 3/12 anonim ***** válasza:
24%
Herélt disznó húsa kan szagú, rossz. Ott ezért fontos a megkülönböztetés.
2021. ápr. 16. 15:36
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

4! *A NEM herélt disznó húsa kanszagú, ehetetlen.

Gondolom, elírtad.

2021. ápr. 16. 15:38
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
5, igen, bocsi, elírtam
2021. ápr. 16. 15:46
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
A kérdező valami turbóállatvédő lehet, aki már ilyen piszlicsáré dolgokon is bevágja a hisztit.
2021. ápr. 16. 16:02
 7/12 anonim ***** válasza:
80%

Egy nem herélt állat sokkal temperamentumosabb mint egy herélt, nőstény állatközelébe sem mindig viheted így(meglepő tudom de mindig csak az járna a fejében, hiába nem biztos hogy akarná a nőstény). Fontos tényésztésnél is (nyilván herélt állatnak nem lesznek utódai. Az állatorvosnak is fontos más betegségek jellemzőek egy ivaros állatra mint egy ivartalanra. Egyszerűbb ha úgy jellemzik hogy herélt így nem kell mindig kiegészíteni a szöveget

(Nőstény állat esetén ritkábban ivartalanítanak, gazdasági haszna nem igazán van, temperamentumán sem változtat. Kutyát macskát szokták inkább csak)

2021. ápr. 16. 16:43
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

te imbecil

lelacsonítás és itt heréznek, az IVARTALANÍTÁS, ha már az állatokat nem akarjuk degradálni akkor így kelln evezni , hiába törlöd a kommentem akkor is leírom újra.

2021. ápr. 16. 21:27
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Hát.. Én még egy herélt lónál sem láttam azt leírva, hogy ivartalanított.

Egyszerűen az a szokás, hogy így írják le. Ennyi.

Nekem is van olyan szakkifejezés pl a vadászatnál, ami szerintem tök hülyeség, mégsem írok ki róla kérdést, meg nem hülyézem le a vadászokat emiatt. Így mondják, és kész. El kell fogadni (Már ha értelmes, felnőtt ember vagy. Akkor illene megérteni.)

2021. ápr. 16. 21:38
 10/12 anonim ***** válasza:
80%
A 9es válaszom a 8as válaszolónak szólt.
2021. ápr. 16. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!