Az állatok is képesek depresszióra, ha elveszítik a társukat?
Bár nem ismerek minden fajt, de a háziállatos tapasztalataim szerint igen, a társas állatok képesek a depresszióra társuk elvesztésekor.
Az 1. írt pár állatfajt, de ezen kívül a tengerimalacok, a csincsillák, deguk, és még más állatfajok is belebetegedhetnek a társuk elvesztésébe.
Nagyon egyetértek, kedves 8! Nem értem, minek kutya annak, aki nem is szereti őket. Házőrzőnek tartják, de sokan egy simogatást sem adnak neki. Korábban volt két kutyám is és nagyon-nagyon szeretném most is, hogy legyen! De azért nem fogok venni, mert nem szeretném kínozni. Ugyanis ha reggel megyek és este jövök, a kettő között pedig nem tudja levinni senki, az neki nem jó.
Kedves Kérdező! Az elefántokat tudom még mondani. Megindító a gyászszertartásuk, amikor egy társukat elvesztik. Sok-sok leírást és videófelvételt is lehet találni erről a neten. Ők állítólag hasonló módon gyászolnak, mint az ember. Láttam egyszer felvételről egy menhelyen lévő kiselefántot, aki a gondozók minden szeretete ellenére kb. 2-3 évig szinte csak egy sarokban gubbasztott, mert az orra előtt lőtték le az anyukáját az orvvadászok. Aztán a sok -sok türelemnek és törődésnek köszönhetően rendbejött lelkileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!