Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Csak az ember és a csimpánz...

Csak az ember és a csimpánz képes élvezetből ölni?

Figyelt kérdés
Vagy van más állatfaj ami még képes erre? És ez miért van? Miért ölnek élvezetből?
2010. aug. 17. 17:24
 1/7 xXxOoOxXx ***** válasza:
Ez jó kérdés... De én azt az embert, aki élvezetből képes ölni, nem nevezném embernek...
2010. aug. 17. 17:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Nemrég láttam egy dokumentumfilmet, ahol egy oroszlán megsebesített egy hiénát, hazavitte a kölykeinek, hogy gyakorolják rajta a fogásokat. Mikor a hiéna már majdnem kiszenvedett, ott hagyták törött nyakkal. ???

Nem tudom, hogy hol kezdődik az élvezet, de sok állat gyilkol más állatokat. Például egereknél is az anya megöli a kölykeit, ha táplálék- vagy vízhiányban szenved, ha a kölykök életképtelenek. Illetve a hím is megöli őket, ha más hímtől származnak.

2010. aug. 17. 18:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, az amiről te beszélsz egész más dolog. Például a csimpánz kegyetlenül tud ölni. Két csimpánz lefogja az áldozatot és módszeresen kivégzi azt egy másik egyed. Feldarabolja, kibelezi, meg hasonlók. Személyes elégedettséggel tölti el, hogy minél kegyetlenebbül végzett áldozatával. Lehet, hogy csak az emberfélék sajátossága ez...
2010. aug. 17. 19:19
 4/7 anonim ***** válasza:

a feketepárduc sokszor az élvezetért öl, nem pedig éhségérzetből. Míg pl. az oroszlán csak éhínség esetében vadászik.

Üdv!

2010. aug. 17. 22:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy az egeres más, csak leírtam azt is.

Az oroszlánt viszont nem tudtam eldönteni... :S

2010. aug. 17. 22:41
 6/7 anonim válasza:

kedves kérdező, ez a csimpánzos-lefogós sztorid, nagyon brutál ! :O

ilyen szinten szerintem az állatvilágban nincs más, gondolom , h. tényleg csak az emberszabásúak között van ehhez hasonló magatartás...

de amennyiben az ún "vérszomjasságra" gondolsz , akkor azért több állatfajnál megfigyelhető ez..

Például a hiúzok ,akik nem éppen a legnagyobb macskafélék közé tartoznak ,és miután már jól laktak , akkor is pusztán szórakozásból elharapják 1-1 rágcsáló vagy egyéb kistestű emlős torkát..

de van pl.: olyan is, amikor nem vérszomjas 1 állat ,csak 1szerűen "bélpoklos" és mindent megeszik..ilyen pl. a tigriscápa..

nem tudom, nagyon jó kérdés ez egyébként..

2010. aug. 18. 11:26
 7/7 anonim válasza:
A delfin szokott kedvtelésből gyilkolni pl.
2019. jún. 28. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!