Kutyaugatás ellen füldugó?
A helyzet a következő: a szomszédom elhanyagolja a kutyáját, ezért szegény figyelemhiányos, és éjszaka is állandóan ugat. Németjuhász keverék, kinti kutyus családi háznál, elég hangos és vonyító hangot ad ki. Már beszéltünk a szomszéddal, és a kutyusra is próbálunk rászólni, mindkettő hatástalan, mert a szomszéd ha pl. reggel 4:30-kor ha elindul munkába, akkor is hagyja vonyítani, rá sem szól.. Van, hogy néha a semmit ugatja, vagy a mi kutyánkat, ha kint van (nappal és éjszaka is), átlagban 10-20 percig csinálja. A szomszéd beszélgetés ellenére sem foglalkozik sem a témával, sem a kutyával, a helyzet már nem egészséges, de mi nem tudunk vele mit tenni, hiszen neki kellene.
Sajnos ez már a saját pihenésünk kárára is ment, mi sem tudunk tőle aludni, ezért a kérdésem az lenne, hogy a füldugó jó megoldás ezellen? Használt már más is, kiszűri a kutyaugatást? Az Alpine sleepsoft-tal szemezgetek, de nem tudom, megéri-e.
Én nem tudok semmivel a fülembe aludni, szóval én a helyedben a jegyzőhöz fordulnék. Nálunk is volt egy kutya, amelyik elkezdte este 8-kor és (nem vicc!) hajnali 2-ig ugatott monoton, megállás nélkül, fülsértő hangon. A gazdái meg ott aludtak mellette, nem tudom hogy.
De sokakat zavart, azóta beviszik estére és most csak napközben ugat egyfolytában. :D
Ha bírja a füled, akkor segíteni fog. Ha pont ez a típus nem válik be, akkor próbálj ki még néhányat, a patikában kapható habszivacs típus pl nagyon jól szigetel, csak utána kell nézni, hogyan rakd be, azt sokan elszúrják.
A kutyát persze sajnálom, de azzal vagy tudsz csinálni valamit, vagy nem.
Dehogy veszik el, nálunk a településen valakinek ki szoktak szökni a nagytestű harapós kutyái, még ők is csak az x. figyelmeztetésnél tartanak (az évek során), meg botrányosan sovány, retekben élő kutyákról látni fotókat állatmentők oldalain, amire azt mondta a hatóság/illetékes hogy minden rendben, nem kell elszállítani.... nem fognak elvinni kutyát csak azért mert "néha" ugat.
Amúgy csatlakozok, én is éppen ugyanebben élek, a szomszédunk egy nyugdíjas bácsi, akinek "köll" a kutya, de azon kívül hogy napi 1x borít elé kaját, SEMMIT nem törődik az állattal, így az a szerencsétlen lényegében napi 24 órában ugat unalmában, a gazdit meg ez nm zavarja mert majdnem teljesen siket.
Mi már nem reménykedünk hogy lehetne ezzel kezdeni bármit, csak azt reméljük hogy következő kutyát már nem fog szerezni, ha a jelenlegi már nem lesz többé köztünk.
Kutyaugatás ellen feljelentés és/vagy államentő szervezetek felkeresése.
Bár a jegyző pont telibeszrja az egészet, még ejnyebejnyét sem kap az illető, de az állatvédők (egyéni szervezet) azért nem szoktak lacafacázni, ha tényleg gázak a körülmények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!