Az állatoknál mennyire gyakori dolog a prostitúció?
Bár, hogyha úgy vesszük akkor rengeteg fajnál a nőstények a sikeresebb, élelem szerzés én tehetségesebb hímet választják...
Ez, ha nem is prostitúció, de aranyásás.
Sugarbaby-k.
Nem értem az előző válaszolók zömét d:
Tudományos kísérletként egy csoport csimpánznál bevezették a pénz fogalmát. Már nem emlékszem pontosan, de valamilyen tárgy volt, amit egy ablaknál élelemre tudtak váltani, vagyis tényleg volt valamilyen majomszemmel felfogható értéke és viszonylag elég hamar megjelentek az ősi mesterségek, mint a prostitúció, lopás, rablás stb.
Vagyis a nőstények valóban kaptak "pénzt", ha átadták magukat a hímeknek, de ha jól tudom már a kísérlet előtt megfigyelhető volt, hogy bizonyos egyedek plusz élelem fejében szexuális szolgáltatásokat nyújtottak.
Az meg megint téves feltételezés, hogy az állatok csak ösztönből közösülnek.
Több főemlős is képes élvezeti tényezőként tekinteni rá (lsd fentebb), de bizonyos cetfajok, delfinek szintén csupán az élvezet kedvéért megerőszakolnak fiatalabb és gyengébb hímeket, nőstényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!