Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi ez a csepp alakú, szürke,...

Mi ez a csepp alakú, szürke, soklábú és gyors állat (max.1 cm) a fürdőszobában?

Figyelt kérdés
Éjszaka arra jártam, felkapcsoltam a villanyt, és kb. 5-en voltak... Beszaladtak a mosógép alá, meg egy kis résbe a falnál. Mik ezek, és mit lehet tenni ellenük, azonkívül, hogy foldozzam be a rést?
2010. aug. 13. 23:18
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Az egy Ezüstös pikkelyke

nálunk is van ilyen a wc-ben meg a fürdőszobában vannak,ugyanis papírmaradékokat fogyasztanak.Igen hasznos állatkák.Ne bántsd!Nem káros!

2010. aug. 14. 11:03
 22/30 A kérdező kommentje:

Hasznos állatkák...??!! Mert megeszik a papírt? A WC-papírt vagy mit?

Az imént azon töprengtem, hogy a pólókon mitől lesznek egy idő után pici apró lyukak...Moly biztos nincs a szekrényünkben. Nem lehet, hogy ők másznak be a szennyestartóba, ami természetesen lyukacsos, és ők eszegetik a pamutot?

2010. aug. 14. 11:09
 23/30 anonim ***** válasza:
52%
Aki beköltözik a lakóparki házba, vagy a családi házba, az összeköltözik különféle állatokkal is. Mert akárhogy fertőtlenítsz mániákusan,valahogy mindig bejutnak. Ha régi a ház, akkor még több is. Ászkák, kaszáspókok, ezüstös pikkelyke, hangyák, fülbemászó, almamoly, légy, százlábú mind előfordul. Csótány már kevésbé, de néha az is. Akinek ez nem teszik, lakjon légmentesen lezárt, agyonfertőtlenített műanyag világban. Vagy menjen panelba.
2010. aug. 14. 13:55
 24/30 A kérdező kommentje:

A panelek tele vannak csótányokkal pl. (ugyanis ott még sok helyen működnek a szemétledobók, ahol simán fel-le rohangálhatnak).

Nem akarok én műanyag világban élni, sőt legjobban egy vidéki kis parasztházban szeretnék lakni, csak valahogy le kellene győznöm ezt a fóbiámat. Tisztában vagyok vele, hogy engem nem fognak megenni mindenféle ezüstös pikkelykék meg kaszáspókok, csak ha rámmászik valami, akkorát ugrok, amekkorát tesi órán egész életemben nem sikerült, és még 2 szinttel fölöttem is hallani fogják...

2010. aug. 14. 14:17
 25/30 anonim ***** válasza:
én agyonnyomtam vagy 2-őt és tényleg nagyon ezüstösek,mivel azt olvastam hogy a kajára is rámennek,és ráviszik a bacit,hát én nem örülök nekik:S
2010. aug. 14. 14:33
 26/30 anonim ***** válasza:
Én már kisgyerekként is összeszedtem a kukacokat, békákat a kertben, befőttesben hangyákkal bolyt épittettem, ezért lettem biológus. Madaras táborban éjjel békát tettek a kezembe, azt hitték, visítani fogok. Megsimogattam és kész. Valahogy le kell győznöd a fóbiádat, ezek a rovarok nem fognak bántani.
2010. aug. 14. 15:15
 27/30 anonim ***** válasza:

Szerintem ez az ezüstös pikkelyke házban annyira nem hasznos, sőt...

Viszont nálunk még nem igazán csináltak kárt. Pedig itt a szobában is van néha pár darab!

Füzetek között is találtam már, mégsem volt lyukacsos a füzet, nem eszik az annyi papírt, nem kell aggódni.

És nyugi, kizárt, hogy ez rágta volna meg a ruhát! :)))

Az ételbe se nagyon megy, max ha kis morzsát talál a földön, akkor azzal elidőzik.

Semmiféle betegséget nem terjeszt.

Ennek ellenére én is frászt kapok ha meglátom valahol, egyszerűen nem örülök neki.

Én kertes házban lakom, vidéken. Amit most nemrég írt valaki, azok az állatkák is bizony mind előfordulnak!

+ bolha néha az állatok miatt bejut, és nem csak kaszás pókok!

De igazából egyik sem veszélyeztetett még soha. Csak amikor meglátom egy kicsit megijedek.

A ruhákat amúgy csak a moly lárvái rágcsálják. De a sok mosás következtében is lyukacsos lesz egy idő után az az anyag, amely hajlamos rá.

Mondjuk ha sok-sok rágás nyom van rajta akkor érdemes szétnézni a szekrényekben és kitakarítani, átmosni mindent min 60 fokon. Amit nem lehet azt 40en aztán jól átnézni.

2010. aug. 14. 19:47
 28/30 anonim ***** válasza:
mini csótány nálunk is vannak nem nő nagyobbra de undi
2010. aug. 16. 20:27
 29/30 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy cukroska a neve.
2010. okt. 6. 20:33
 30/30 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: és ez az ezüstös ősrovar.
2010. okt. 13. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!