Mi ez a csepp alakú, szürke, soklábú és gyors állat (max.1 cm) a fürdőszobában?
Az egy Ezüstös pikkelyke
nálunk is van ilyen a wc-ben meg a fürdőszobában vannak,ugyanis papírmaradékokat fogyasztanak.Igen hasznos állatkák.Ne bántsd!Nem káros!
Hasznos állatkák...??!! Mert megeszik a papírt? A WC-papírt vagy mit?
Az imént azon töprengtem, hogy a pólókon mitől lesznek egy idő után pici apró lyukak...Moly biztos nincs a szekrényünkben. Nem lehet, hogy ők másznak be a szennyestartóba, ami természetesen lyukacsos, és ők eszegetik a pamutot?
A panelek tele vannak csótányokkal pl. (ugyanis ott még sok helyen működnek a szemétledobók, ahol simán fel-le rohangálhatnak).
Nem akarok én műanyag világban élni, sőt legjobban egy vidéki kis parasztházban szeretnék lakni, csak valahogy le kellene győznöm ezt a fóbiámat. Tisztában vagyok vele, hogy engem nem fognak megenni mindenféle ezüstös pikkelykék meg kaszáspókok, csak ha rámmászik valami, akkorát ugrok, amekkorát tesi órán egész életemben nem sikerült, és még 2 szinttel fölöttem is hallani fogják...
Szerintem ez az ezüstös pikkelyke házban annyira nem hasznos, sőt...
Viszont nálunk még nem igazán csináltak kárt. Pedig itt a szobában is van néha pár darab!
Füzetek között is találtam már, mégsem volt lyukacsos a füzet, nem eszik az annyi papírt, nem kell aggódni.
És nyugi, kizárt, hogy ez rágta volna meg a ruhát! :)))
Az ételbe se nagyon megy, max ha kis morzsát talál a földön, akkor azzal elidőzik.
Semmiféle betegséget nem terjeszt.
Ennek ellenére én is frászt kapok ha meglátom valahol, egyszerűen nem örülök neki.
Én kertes házban lakom, vidéken. Amit most nemrég írt valaki, azok az állatkák is bizony mind előfordulnak!
+ bolha néha az állatok miatt bejut, és nem csak kaszás pókok!
De igazából egyik sem veszélyeztetett még soha. Csak amikor meglátom egy kicsit megijedek.
A ruhákat amúgy csak a moly lárvái rágcsálják. De a sok mosás következtében is lyukacsos lesz egy idő után az az anyag, amely hajlamos rá.
Mondjuk ha sok-sok rágás nyom van rajta akkor érdemes szétnézni a szekrényekben és kitakarítani, átmosni mindent min 60 fokon. Amit nem lehet azt 40en aztán jól átnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!