Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Bolha van a testemen, de...

Bolha van a testemen, de sosem látom, sosem tudom megfogni. Csak az ürülékét fedezem fel, na meg a csipéseit. Mit tegyek? Mivel tudom elűzni? Úgy látom a fürdést tűri, pedig eleget állok a zuhany alatt.

Figyelt kérdés

A kutyámon bolhanyakörv van, s ezért a bolhák elmenekülnek róla. De sajnos rajtam kötnek ki, és nemtudom mit tegyek. Vegyek én is egy nyakörvet magamank? :))

Kérlek ha tudtok segitsetek! Köszönöm

2010. aug. 13. 15:16
 1/7 anonim válasza:
100%

fürödj,ne zuhanyozz

és mosd meg a hajad is

az ágyneműdet is mosd ki,mert abban simán eltanyázik

meg az összes olyan ruhádat,amiben gondolod,hogy megbújhatott

:)

2010. aug. 13. 15:23
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem a bolha nem marad meg az emberben. Legalább is én így tudom. Honnan veszed, hogy azok bolhacsípések, meg hogy bolhaürülék van rajtad? Ne már! :)
2010. aug. 13. 15:41
 3/7 anonim válasza:

"A bolhák az emberre is veszélyt jelentenek. A kutya- és a macskabolha köztigazdája egyes galandférgeknek, amik az embert is veszélyeztetik. A kutya és a macska bolhája az emberen is képes vért szívni és ezáltal különböző fertőző betegségeket terjesztenek, többek között a „macskakarmolásos betegség” kórokozóját."

Orvoshoz kéne fordulni ha a fürdés meg mosás nem segít.

2010. aug. 13. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem az ágyamban aludt vagy 5-6, minden éjjel összecsipkedtek aztán amikor felkeltem, mint akik jól végezték a dolgukat, mentek aludni éjszakára. Pók is bújt már meg így az ágyamban
2010. aug. 13. 16:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Moss ki minden ágyneműt,ágytakarót és neostomosan,vagy neocidol oldattal fújj be mindent:szőnyeg ,bútor,parketta.

A kutyádat is fürdesd meg benne,hiába van rajta nyakörv,nem mindegy milyen és mennyi ideje viseli.

Aztán tegyél rá valami spot on-t(frontline,advantix pl.)

Rólad fürdéssel mindenképp le kell hogy jöjjenek,valószínüleg a környezet és a kutya fertőzött,azért jön újra meg újra vissza.

Nehéz kiírtani.Személyes tapasztalat...

2010. aug. 13. 18:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Az nem a testeden van hacsak nem vagy egy brutál szőrös ember. Ha levetkőzöl és nő vagy, max a hajadban bújhatnak meg, szval megkérsz vkit hogy kurkásszon át és nem lesz ott semmi. Ha szívja is az embert, a bútorokban, szőnyegben, ruhában bújkál.
2010. aug. 13. 19:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem! Köszi minden választ.

Amúgy hogy választ adjak az egyik válaszolómnak: onnan veszem hogy bolha, hogy láttam a kutyámon, és falusi vagyok, szüleim is az ürülékét megtudták állapitani, hogy bolhaürülék. Nem egy városi kis cicababa vagyok, hogy egy csipést meglátok és sápitozok. Én tudom, hogy bolha, csak nem tudtam mit tegyek.

A fürdés nem lehetséges, mert most van épitésben a fürdőszoba amelyikben a kád van, zuhanyozni tudok, azt pedig már csináltam sokszor. Ma reggel az ágyban éreztem hogy valami mászik rajtam, igyekeztem hogy fgjam meg, de eltűnt. Rohadt egy gyors állat!

Hajat is mostam pont a tegnap, szóval ott sem dagonyászhat. Legfeljebb az ágyneműmben, pokrócomban, ruháimban.

Megfogadom a tanácsaitokat, és kimosok mindent, beleértve a kutyámat is.

Ha pedig neadjisten akkor sem sikerülne eltávolitani, akkor fordulok szakemberhez.

Köszi szépen minden segitséget!

2010. aug. 14. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!