Kutya vagy macska?
Hát én inkább pont fordítva vagyok :D
Utálom ha összesz*rják az udvaromat, ugrálnak a veteményesbe, idétlen hangon ugatnak, meg én sokkal jobban szeretem a macskát amiért szerényebb, kedvesebb és nem vad.
Mindkettőt szeretem. A kutya sokkal több időt igényel, sokkal inkább társas lény. A cicák nagyon jól elvannak egyedül is, persze azért ők is igénylik a gondoskodást. Ráadásul nem kell őket sétáltatni. Viszont a kutya sokkal önzetlenebb szeretetet ad.
Van egy mondás, mely szerint az ember kutyát tart, hogy szeresse, gondoskodjon róla.
A macska embert tart, hogy az szeresse és gondoskodjon róla.
A kutya hűséges az emberhez akkor is ha nem tudja jól tartani, nem tud neki enni adni.
A macska csak érdekből él az emberrel, amint talál jobb helyet gond nélkül ott hagyja a régit.
A macskák életművészek.
A kutyák rengeteg mindenre megtaníthatók, rengeteg területen segítik az embereket.
A macskák életrevalóbbak, ember nélkül vadállatként élnek gond nélkül, míg a kutyák ember nélkül csak vegetálnak, levertek.
A kutyák zavaróak ha kiszöknek, kóborolnak, ugatnak, ürüléküket össze kell szedni. A macska nem ugat, nem zavar az utcán, székletét legtöbbször elássa(hacsak tudja) és természetesen szobatiszta szinte ösztönösen. A macska lakásban tartva csendes, nem kell levinni, a kutya vonyíthat, ugathat, napi2-3x le kell vinni.
A macska is zavarhatja az embereket, pl. a kiscsirkék megfogásával, a bagzó macskák a vernyogásukkal, esetleg ha egy macskagyűjtő összegyűjt egy csomót az udvarába és büdös lesz és hangzavar, de ez az ember hibája.
Mindkettőnek sorolhatnám még az előnyeit és hátrányait és akkor a küllemet és a fajtákat még bele se vettük.
Kutyás és macskás is vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!