Mind gondoltok a fókusz kérdésére adott válaszok arányáról?
"Ön kiadna több százezer forintot egy háziállatért?
81% NEM
19% IGEN
Ez mit jelent szerintetek? Ennyi embernek nincs tk-s kutyája?
Ez inkább elvi kérdés...
Én adnék érte annyit.
Mégsem tettem ,mert mindkét kutyám talált kis jószág.
Sokan azért fogadnak be ilyen hányatott sorsú állatot, hogy ne kerüljön utcára, menhelyre legalább az az egy,pedig szerintem közülük jónéhányan megtehetnék, hogy pénzért vesznek kutyát.
“Ez mit jelent szerintetek? Ennyi embernek nincs tk-s kutyája?”
Nem feltétlenül. Ez sokkal inkább azt jelenti ,hogy a kérdésre válaszolók közül 81%-uk nem adna ki több százezret egy háziállatért. De ez így nagyon nem pontos kérdés, nem igazán van kontextus/ környezet/ előzmény ,hogy milyen értelemben, pláne mire mert nincs kutya említve csak annyi ,hogy “háziállat”.
Azt hogy az átlag ember havi nettó 140-160e fizuval nem tud több százezerért háziállatot venni.
Megveszi szaporítótól, tenyésztőtől tenyésztésből kivontat a teli ár töredékéért, vagy ingyen magához vesz sima keveréket.
A magyar átlagember egyik hónapról a másikig él, átlagos jövedelem a 200 000 ft-ot sem éri el...
akkor szerinted?
Nekem is van 2 tk-s kutyam, a szuk csaladban is van meg egy. Pont tegnap ert ide a kiskutyam torzskonyve. Hozzatennem, minden kutyam ivartalanitva van/lesz! Sportkutyak, az egyik raadasul munkakutya.
Az orokbefogadas es a felelossegteljes vasarlas is rendben van. En orulok, hogy igy dontottem, nem csinalnam maskent!
Köszi a válaszokat. Engem megdöbbentett ez az arány amúgy.
Az tény, hogy ott bukott a dolog, hogy nem egy túl előkészített és feldolgozott statisztikáról van szó, de attól én még elgondolkodok mindig az eredményeken.
Ez a feltételes mód amúgy nagyon jó észrevétel, valószínűleg sok olyan ember is szavazott, aki egyáltalán nem is tart állatot.
A ti válaszaitok is kicsit megdöbbentettek.
Más kérdések alatt, mindig nyomatják orrba-szájba hogy tk/menhelyi kutya, most pedig arról vam szó, hogy senki nem tudna egy kutyát megvenni. Nah mindegy, ez egy másik kérdés lenne.
Akinek meg tk-s kutyája van, az miért ne nézne fókuszt? Nem értem, hogy hogy lenne egyáltalán összefüggés a kettő között.
“A ti válaszaitok is kicsit megdöbbentettek.
Más kérdések alatt, mindig nyomatják orrba-szájba hogy tk/menhelyi kutya, most pedig arról vam szó, hogy senki nem tudna egy kutyát megvenni.”
Nah, azért nem a világ pénze egy normális tk-s kutya. Annyit mondtunk ,hogy az átlag magyar akinek a fizetése a 200-at sem éri el nem valószínű ,hogy tud tk-s kutyára kiadni 100.000+-t.
Egyébként továbbra is érvények ,hogy vagy tenyésztő vagy mentés (akár menhely, sintértelep, fajtamentés stb) ettől függetlenül sokan továbbra is szapiktól veszik. Sajnos ez van, más az ideális és más a valós állattartási kultúra kis hazánkban.
18, jellemzően a "tévés szavazók" az otthonülő kisnyugdíjasok és az egyszerűbb rétegek, akiknek ez az egyetlen hobbija.
Ezt nem lenézésből mondom, mielőtt még valaki félreértene, de ez az interaktív része az ilyen műsoroknak, ugyanaz a célközönség mint a teleshopnál és az asztrotévénél. Nem mondom, hogy nincs kivétel, csak hogy ez a nagyátlag.
És ha ebből a rétegből indulunk ki, akkor jellemzően ők azok, hogy "az állatnak kint a helye", "elhozom 4 hetesen nem szopik", "ha enyém a kutya ne köss már bele, hogy mit csinálok vele", stb. Ők nem fognak sok százezret költeni egy törzskönyves kutyára.
Egyébként ez a kérdés nem a menhelyi kutyákra lett kiélezve, hanem inkább tenyésztő/szapira, abból a szempontból, hogy olcsó v drága, azért nem a szokásos válaszok jönnek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!