Magyarországon is élnek scolopendrák? Úgy értem azok a 14-15 cm hosszúak.
2010. aug. 6. 17:47
2/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, nem! Egyébként honnan származik ez a soklábú?
3/12 A kérdező kommentje:
Leginkább Brazilia illetve Venezuela dzsungeleiben található meg. Magyarországon is léteznek amúgy tapasztalatból tudom... de ennél sokkal kisebbek.
2010. aug. 6. 18:03
4/12 anonim válasza:
jujj...de ugye ezek nem támadnak emberre? Mo-n merrefelé vannak?
5/12 A kérdező kommentje:
Hát én pont a lakásomba láttam , méghozzá a fürdőszobába!
De ennél azért jóval kisebb volt.
2010. aug. 6. 18:32
6/12 anonim válasza:
amit ti láttatok a fürdőszobában az százlábú, ez pedig az ezerlábuak családjába tartozik... ÉS NEM TÁMAD EMBERRE!!! De azért ne tapizd.
7/12 anonim válasza:
Köszi 19:49, remélem elkerüljük egymást ezzel a kis ezerlábúval:)
8/12 A kérdező kommentje:
19:40 es válaszoló bocsi de ki kell hogy javítsalak!
A százlábú és az ezerlábú közt van 1 kis külömbség...
Az ezerlábú Chilognatha rendbe tartozik és teljesen ártalmatlan akár állatra akár emberre... korhadékokon és gyümölcsökön élnek!
A százlábú vagyis Scolopendra éjjeli ragadozó állat , csípése a darázscsípésére hasonlítható szóval nagyon fáj... 14-15 cm hosszúra is megnőnek! Magyarországon igen is van scolopendra magyarnevén ( barna százlábú )
2010. aug. 6. 20:51
9/12 anonim válasza:
Öves skolopendra (fokozottan védett) él a Tihanyi-félsziget, Bakony környékén.
10/12 anonim válasza:
Igen, Mo.n a barn százlábú és az öves szkolopendra biztosan él. Az pedig, amit a fürdőszobában láttál sztem inkább pókszázlábú volt, az egyik nap a szobám falán volt egy jókora. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!