Hogy lehet megoldani azt a problémát, ha gyerekem allergiás lett a régóta lakásban tartott, családtag cica szőrére? El kell, hogy ajándékozzam?
Három keresztes allergia macskaszőrre, akár anafilaxiát is kaphat tőle a gyerek. 2,5 éves a kisfiam, jártunk allergológusnál, aki szerint az lenne a legjobb, ha menne a cica, különben gyógyszerrel kell tömni a gyereket, ami viszont nem szeretnénk sem én, sem a férjem. Az egész fulladással, csúnya légzéssel kezdődött, e miatt gyermekorvosi javaslatra vittük el szakorvosi, aki kétszer is ismételte a tesztet és így biztos az eredmény.
Mit tegyünk? Van valami más megoldás?
Én a macskának egyelőre csak idit keresnék, nem végleges másik gazdit. Meg is mondom, miért.
Gyerekkoromban kimutattak nekem mindenféle vacak allergiát, aminek a fele sem volt igaz, egész nyarakat töltöttem olyan helyeken, ahol fulladoznom kellett volna. Otthon persze a panelban állandó bronchitisem volt ősszel, télen. Később, mikor divatba jött a laminált padló, a szüleim lecserélték a padlószőnyeget, vödörnyi port söpörtünk össze, pedig rendszeresen volt szőnyegtisztítózva is, szart sem ért. A bronchitis azzal a lendülettel meg is szűnt, mint hogyha sose lett volna. Most felnőttként van egy mentett, nem hypoallergén, félhosszú szőrű kutyám, papagájaim. A saját lakásomat padlószőnyeggel vettem, de egyből le lett cserélve.
Amit a 10-es válaszoló javasolt, azt is mindenképpen érdemes lenne végigjárni, ha valóban a macskában van a kiváltó allergén. Nem ismétlem, miért, jól leírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!