Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Így szaporodna a pók? Rengeteg...

Így szaporodna a pók? Rengeteget találtunk!?

Figyelt kérdés
Van egy régi hűtőnk és egy kis fészerbe van berakva az udvaron.Nemrég kiakartul takarítani a hűtőt és egymás mellett 5-6 diónyi nagyságú "valamit" találtunk.Úgy nézett ki mintha sárból lett volna összehordva,és meg volt száradva.Kiszedtük onnan,összetörtük,és rengeteg halott apró pók volt benne.Én még arról nem hallottam hogy így szaporodnának a pókok.Kb diónyi nagyságú volt amit összetörünk.Most akkor így szaporodnak?Vagy mi lehet ez?
2010. aug. 3. 17:20
 1/10 Diszka válasza:
100%

Szerintem vallási gyülekezet, egyfajta szekta áldozatainak szemtanúja lehettél.

Az anya keresztespók feláldozza első, életképtelen pókcsemetéit, mivel az első nemzedékben született pókok legtöbbike életképtelen.Ily módon a következő nemzedéke konzervált állapotban táplálkozhat az előzőből.

Az "apa" pók lefog úgy 300 kicsit, míg az anya könnyek közt elbúcsúzik, majd körbeszövi őket.

A következő nemzedék helye is ergo ugyanitt lesz.

Remélem segítettem;-)

2010. aug. 3. 17:31
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod:)

És szerinted ekkora "golyókat" mekkora pók hagyhatott ott?

2010. aug. 3. 17:34
 3/10 Diszka válasza:
100%

De most komolyan, foggalmam sincs, talán megfulladtak, nem tudom. Még a végén igazam lesz:))

Na pusza!

2010. aug. 3. 17:51
 4/10 A kérdező kommentje:

Remélem nem lesz igazad mert betegesen félek a pókoktól:D

Meg a porcelán babáktól:$

De ez most nem lényeg:D

Neked is puszi:D

2010. aug. 3. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Pár hete én is találtam ilyen sárgolyócskákat,mint amikről te írsz.Nekem az egyik ismerősöm mondta,hogy nem tudja pontosan melyik fajta pók így rakja le a petéit.

Nekem eszembe nem jutott széttörni :S mivel tóparton találtam bedobtam a vízbe.

2010. aug. 3. 21:56
 6/10 anonim ***** válasza:

21:56-os vagyok

Ezt találtam:

[link]

Én is ilyesmiket találtam mint a szutyok nevű fórumozó,de itt azt írják darázs o.O comad írja hogy valami lopódarázs O.o

2010. aug. 3. 22:03
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen,teljesen ugyanígy nézett ki,csak nagyobb volt!

És a képeket is látni a kis pókokat!

Köszönöm a választ:)

2010. aug. 3. 22:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Darazsak között nagyon sok parazita van. Ezek a következőképp működnek, készítenek egy ilyet: [link]

és elmennek "vadászni". A vadászat során, pókokat keresnek, leginkább aknászpókot. Ez az a pókfaj, ami apró, tölcsérszerű üreget épít, hálószálakat feszít ki a tölcsérhez, és az arra járó rovarok lépései nyomán megremegtetett szálak által közvetített rezgés után elkapja őket. A darázs odamegy és DIREKT megrezegteti a szálat. Amikor kijön a pók, a fullánkjával megbénítja és a tojócsövével belenyomja a petéket. A pók ezzel egy élő, biztonságos éléskamrává válik a lárvák számára, amik nem támadják a létfontosságú szerveit, hogy sokáig maradhasson életben, és sokáig rághassák belülről.

Így tessék ezek után ránézni a fazekasdarazsakra.

2010. aug. 6. 14:43
 9/10 anonim ***** válasza:
pókfészek
2010. aug. 10. 15:03
 10/10 LDSpunkHUN válasza:
Ez az úgynevezett lopó vagy más néven fazekas darázs fészke. A darázs különböző rovatokat, pókokat, lárvákat rak bele, miután a petéit lerakja. Ezután lezárja, így a megbénított egyedek táplálékul szolgálnak a fejlődő darazsaknak. Ezek amerikai illetve kórea tájain honosak, nálunk 2010 táján szaporodtak el nálunk. Nem igazán csípősek, nehezen lehet provokálni őket.
2021. jún. 27. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!