Így szaporodna a pók? Rengeteget találtunk!?
Szerintem vallási gyülekezet, egyfajta szekta áldozatainak szemtanúja lehettél.
Az anya keresztespók feláldozza első, életképtelen pókcsemetéit, mivel az első nemzedékben született pókok legtöbbike életképtelen.Ily módon a következő nemzedéke konzervált állapotban táplálkozhat az előzőből.
Az "apa" pók lefog úgy 300 kicsit, míg az anya könnyek közt elbúcsúzik, majd körbeszövi őket.
A következő nemzedék helye is ergo ugyanitt lesz.
Remélem segítettem;-)
Köszönöm a válaszod:)
És szerinted ekkora "golyókat" mekkora pók hagyhatott ott?
De most komolyan, foggalmam sincs, talán megfulladtak, nem tudom. Még a végén igazam lesz:))
Na pusza!
Remélem nem lesz igazad mert betegesen félek a pókoktól:D
Meg a porcelán babáktól:$
De ez most nem lényeg:D
Neked is puszi:D
Pár hete én is találtam ilyen sárgolyócskákat,mint amikről te írsz.Nekem az egyik ismerősöm mondta,hogy nem tudja pontosan melyik fajta pók így rakja le a petéit.
Nekem eszembe nem jutott széttörni :S mivel tóparton találtam bedobtam a vízbe.
21:56-os vagyok
Ezt találtam:
Én is ilyesmiket találtam mint a szutyok nevű fórumozó,de itt azt írják darázs o.O comad írja hogy valami lopódarázs O.o
Igen,teljesen ugyanígy nézett ki,csak nagyobb volt!
És a képeket is látni a kis pókokat!
Köszönöm a választ:)
Darazsak között nagyon sok parazita van. Ezek a következőképp működnek, készítenek egy ilyet: [link]
és elmennek "vadászni". A vadászat során, pókokat keresnek, leginkább aknászpókot. Ez az a pókfaj, ami apró, tölcsérszerű üreget épít, hálószálakat feszít ki a tölcsérhez, és az arra járó rovarok lépései nyomán megremegtetett szálak által közvetített rezgés után elkapja őket. A darázs odamegy és DIREKT megrezegteti a szálat. Amikor kijön a pók, a fullánkjával megbénítja és a tojócsövével belenyomja a petéket. A pók ezzel egy élő, biztonságos éléskamrává válik a lárvák számára, amik nem támadják a létfontosságú szerveit, hogy sokáig maradhasson életben, és sokáig rághassák belülről.
Így tessék ezek után ránézni a fazekasdarazsakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!