Csigaszakértök, ő milyen jószág lehet? És hogy került ide? Kép lent
A mai eső után a fedetlen teraszon, és az oldalán tömegével jelentek meg. Kb 50-60 db lehet.
Vannak csigák az udvaron, de hasonlót sem láttam még.
A felvétel nem a legjobb, de csak ennyire tudtam ráfókuszálni.
Kb egy centi hosszúak, és a legnagyobb átmérője olyan 3-3,5 mm lehet. Szóval kicsikék. 47 éves vagyok, vidéki, de még sosem láttam ilyet.
Közben a férjemnek sikerült jobb képet készítenie.
Köszi a tippet, mindjárt rákeresek. De hogy kerültek ide?
Az orsócsiga egészen elterjedt Közép- és Délkelet-Európában, nedves helyeken (kő alatt, avarban), hegyvidékeken, erdőkben és persze esős időkben előjönnek, aztán ha már minden felszárad visszahúzódnak. Valószínűleg ddig is ott voltak csak nem bújtak elő.
Elég gyakoriak, semmi különösebb oka nincs, hogy most jöttek elő, nem kell aggódni vagy ilyesmi.
Nem aggódok, lassan kész mini zoo az udvar. Nagy, bokros, tőlem elférnek, csak eddig nem találkoztam velük.
Képek alapján úgy gondolom, kétlemezes orsócsiga lehet. Csak az a furcsa, hogy azok elvileg hegyvidéki erdőben élnek, legalábbis a Wikipédia szerint. Mi meg az Alföldön vagyunk, messze a hegyektől.
Egyébként pont most beszéltük a férjemmel, hogy olyan picikém, hogy ha nem jöttek volna fel, soha észre nem veszem észre őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!