Milyen állatot tudok tartani, ha kéthetente másik
szülőmhöz költözök?
Figyelt kérdés
A szüleim nemrégen külön költöztek, viszont közösen nevelnek engem tovább (16 vagyok). Kéthetente fogok váltani, akkor minden cuccommal átmegyek a másik szülőhöz. E mellé az életmód mellé milyen állatot ajánlanátok, akit magammal tudnék vinni? Lehet egyáltalán így állatot tartani? Aki hasonló helyzetben van az hogyan oldja meg?
Mondjuk igen, ha nem cél az, hogy mindig veled legyen, akkor egy hüllő igen. Ismerősömnél még a tengeri malac is megsínyli, ha egy napig nincs otthon, nemhogy hetekig. A hüllőknek általában mindegy.
2020. júl. 21. 17:50
12/21 anonim válasza:
Egy terráriumot, akváriumot, ketrecet pakolgatni nem szerencsés, az állatnak sem feltétlenül jó, de egy akvárium elég sérülékeny például. A macska helyhez kötődik inkább. A kutya az, aki gazdás, és kb. mindegy neki, hol, csak veled legyen, úgyhogy én is azt javasolnám leginkább.
2020. júl. 21. 17:52
13/21 anonim válasza:
A terráriumot otthon hagyhatja, így csak az egyik szülőjénél lesz (aki vállalja, hogy a távollétében is figyel rá)
2020. júl. 21. 17:54
14/21 anonim válasza:
Közös lónak....
Otthontalan cigány élet ez a vándorlás.
Vagy egyiknek sem kellesz vagy töketlenek ,hogy egyikük felvállalja a felelőséget érted.
Kecskét ajánlom, ő szereti a vándorlást!
2020. júl. 21. 17:59
15/21 anonim válasza:
Tényleg, ezt te választottad amúgy, hogy így akarsz élni? Szerintem hamar eleged lesz belőle amúgy és nem az állattartás lesz a legnagyobb problémád...
2020. júl. 21. 18:03
16/21 anonim válasza:
A kérdező írta, hogy az állatot is vinni akarja magával, ott van a kérdés kiegészítésében. Értem én, hogy van, amit ott hagyhat az egyik helyen, de elsősorban nem így akarna állatot, hogy ott hagyja, hanem hogy vele lehessen.
2020. júl. 21. 18:13
17/21 anonim válasza:
Jah, akkor kutya. Az akváriumos állatok egyáltalán nem jöhetnek szóba, de szerintem a ketreces se nagyon...
2020. júl. 21. 18:17
18/21 A kérdező kommentje:
13: Pont az a lényeg, hogy egyik szülőm se akarná gondozni, takarítani meg főleg nem. Az én dolgom lenne, ahogy a kajájuk is, nem vállalnák.
15: Mindkét szülőmet nagyon szeretem, és nem tudnék választani közöttük, hogy kihez költözzek. Ezért lett ez a megoldás.
2020. júl. 21. 18:23
19/21 anonim válasza:
Kutya. De vele sokat kell foglalkozni.
2020. júl. 21. 18:26
20/21 anonim válasza:
Kutya. Az az egyetlen állat, aminek annyira fontos a gazdi, hogy szinte bármilyen körülményekhez képes hozzászokni.
Más állatokat vagy nem lehet rángatni, vagy megsínylik a 2 hetes gazdihiányt.
Viszont ha kutyatartásba vágod a fejszét, akkor nagyon gondold át. Például 2-4-6-8 év múlva is ugyanannyi időd lesz rá mint most? (Ha egyetemre mész, ha barátnőd lesz, ha dolgoznod kell, kutyád akkor is csak rád számíthat.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!